![]() |
#21 |
HypeR8 ![]() Üyelik tarihi: Aug 2013 Nereden: İstanbul
Konular: 94
Favori Güreşçisi: - Rep Puanı: 19528 Rep Derecesi: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Eğer ben orada burada hükûmete söveceksem, hükûmetin yalakalığını kalbimle mi yapacağım? Hüküm zâhire göredir.
![]() Türkiye'nin meselesini anlamakta atabileceğimiz en sağlam adım "birbirimizi anlamayı göze alışımız" olacaktır. İsmet Özel ![]() tarantula yazdılar diye göğsümdeki yaftaya tarantulaymış benim adım diyecek değilim tam düşecekken tutunduğum tuğlayı kendime rabb bellemiyeceğim İsmet Özel "Of Not Being A Jew" RPG Karakteri: Christian
RPG Atlas GM (Eski) |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Code Blue ![]() Üyelik tarihi: Sep 2011
Konular: 847
Favori Güreşçisi: CM Punk Rep Puanı: 64498 Rep Derecesi: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Bu devir kalpsizlerin rol yaptığı devir hoca.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
aleme rest çek ![]() Üyelik tarihi: Jan 2013 Nereden: Adana
Konular: 7746
Favori Güreşçisi: "The Maharaja" Jinder Mahal Rep Puanı: 276073 Rep Derecesi: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ben de isterim Kanada'yı da yılların Antalyalısı olduk artık oralar bana gelmez.
![]() Çok dar bir açıdan bakıyorsun. ABD'deki doktor haklarının çok üst düzey olduğunu mu sanıyorsun? Belki oradaki hastalar kapı kırıp doktora saldırmıyordur (ki ben Güney'de bunların yaşandığını düşünüyorum) ama en ufak saçma sapan sebeplerden oluşabilecek şikayetlerde doktor mesleğini kaybedebiliyor. Ve yine senin attığın bu örnek de benim dediğime geliyor. Bu kapı kırma olayı Türkiye ile ilgili bir olay değil, Türkiye halkı ile ilgili bir olay. Ben Amerikan halkının da davranış bakımından olmasa da zihniyet bakımından Türkiye halkıyla neredeyse aynı olduğunu savunuyorum. Yani daha iyi yaşam şartları, insanca yaşama amacı ile ABD'ye gitmek ancak bir Amerikan "Rüya"sı olabilir. Sonrasında muhtemelen kabusa dönüşür. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Banned ![]() Üyelik tarihi: Jul 2017 Nereden: -
Konular: 839
Favori Güreşçisi: Kevin Owens Rep Puanı: 141188 Rep Derecesi: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Yukarıdaki uzun konuşmamın aslında tek bir çıkış noktası var: İlber Ortaylı'nın sözünün eri olacak kadar kaliteli ve temiz bir kişilik olmadığını savunuyorum. Hepsi bu. Edit: Yazdıktan sonra gördüm, aslında tüm anlatmak istediğim şu: |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Sports Entertainment Destroyer ![]() Üyelik tarihi: Apr 2013 Nereden: Güney sahilleri
Konular: 3031
Favori Güreşçisi: Dalton Castle Rep Puanı: 162088 Rep Derecesi: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Hayır ilk mesajda yazdığın gibi eğer konu ölüp gitmekse burda daha kolay ölüp gidersin. Konu ölüp gitmekse 5 sene sonra Şırnak’da ders anlattıktan sonra okul çıkışı beni de öldürebilirler. Mevzuya başka bir açıdan bakmak lazım diyorum ben. Amerika’nın en kötü halinin bile mevcut TR şartlarından iyi olduğunu savunuyorum. Burada o kapıyı kıran adam şu an gayet normal yaşantısını sürdürüyordur, ama orada yapsa sürdüremez. Bu ülkede gözaltına alınan hırsızlar dahi kendilerini çeken gazetecilere “iyi çekin abi az sonra çıkacağız zaten” diyor. Amerika ile TR şartlarını karşılaştırmak bence bu yüzden saçma.
Sözün özü bence Avrupa ABD'nin fersah fersah ötesinde, İlber hoca da sanki buna değinmeye çalışmış. ABD'nin çok da süper bir yer olmadığını anlatmaya çalışmış ki ben de öyle düşünüyorum. ![]() ONUR MECMUASI ![]() RPG GWA Karakterim: "The Party Peacock" Dalton Castle Başarılar: İlk GWA Şampiyonu Eski RPG ![]() Machine Keyboard
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
necessary evil ![]() Üyelik tarihi: Aug 2017 Nereden: ABQ, New Mexico
Konular: 181
Favori Güreşçisi: Tetsuya Naito Rep Puanı: 16389 Rep Derecesi: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Türkiye'de sanki çok kaynak varmış gibi konuşmuş. Aklı olan yallah ABD'ye. Bu adamın olaylarını falan zevkle okuyorum, çoğu düşüncesine de katılıyorum da burda bilerek mi saf davranmış anlayamadım.
![]() in the bleak midwinter ![]() you say god i say say10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
HypeR8 ![]() Üyelik tarihi: Aug 2013 Nereden: İstanbul
Konular: 94
Favori Güreşçisi: - Rep Puanı: 19528 Rep Derecesi: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Seninle düşüncelerimiz çok farklı olmasına rağmen hiçbir zaman sana bu forumun çoğunun yaptığı gibi ters düşmedim ve hiçbir zaman sert konuşmadım. Hep saygı çerçevesinde konuştum. Bunu başına kakacak değilim, sadece bir soru yöneltmek için söylüyorum. Bunu neden yaptım biliyor musun? Saygılı ve temiz bir kişilik ve tartışmacı anlayışın olduğunu düşündüğüm için. Temiz'i neden kalınlaştırdım biliyor musun? Çünkü artık dünya ve yaşantılar senin düşündüğün kadar temiz değil. İşte Amerikan doktorundan çöpçüsünden tut da Papua Yeni Gine başbakanına kadar değişmeyen tek şey bu. İnsanların gerçek yüzünü bilemezsin. Herkes çıkarına ve isteğine göre hareket eder. Bu, burada en fazla 30-40 kişinin aynı anda online olabildiği küçük ve sanal bir forumda da böyledir, büyük ülkelerde de.
Yukarıdaki uzun konuşmamın aslında tek bir çıkış noktası var: İlber Ortaylı'nın sözünün eri olacak kadar kaliteli ve temiz bir kişilik olmadığını savunuyorum. Hepsi bu. Edit: Yazdıktan sonra gördüm, aslında tüm anlatmak istediğim şu: İlber Ortaylı'yı sevmiyorum. Zira ben kendisini kibirli bir şahsiyet olarak görüyorum. Her söylediği doğru bir kişi de olsa sırf bu özelliğinden ötürü sevemezdim. Kaldı ki pek çok görüşünü de kabul etmem. Bana İlber Ortaylı'yı okumayı tavsiye eder misin diyenlere de hep, tavsiye etmem dedim. Tabii ilave ettim, "bilgisi vardır, belki istifade edebilirsin." Gelgelim bu özelliği haricinde İlber Ortaylı AKP karşıtı, Başkanlık sistemine de karşı olan, AKP'nin neredeyse tüm hususi politikalarına da karşı olan bir adamdır. Para meselesi dolayısıyla sırf bu konuda hükûmete yalakacılık yapmaya da ihtiyacı olduğunu zannetmiyorum. Uluslararası bir saygınlığı var ve uluslararası bir akademisyenlik yapıyor. Adam bu sözü tamamen kültür/tarih perspektifi açısından söylüyor. Amerika bomboş bir kültürdür deyip Avrupa insanının dahi bu kültürü önemsemediğinden dem vuruyor. Hükûmetin yalakası olan çok insan ve sözümona akademisyen var. Bu hükûmete en büyük kötülüğü de onlar yapıyorlar. Ancak İlber Ortaylı'nın bu gruba girmesini gerektiren bir şey göremiyorum. Üstelik sevmediğim bir şahsiyet iken. ![]() Türkiye'nin meselesini anlamakta atabileceğimiz en sağlam adım "birbirimizi anlamayı göze alışımız" olacaktır. İsmet Özel ![]() tarantula yazdılar diye göğsümdeki yaftaya tarantulaymış benim adım diyecek değilim tam düşecekken tutunduğum tuğlayı kendime rabb bellemiyeceğim İsmet Özel "Of Not Being A Jew" RPG Karakteri: Christian
RPG Atlas GM (Eski) |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
FEEL THE GLOW ![]() Üyelik tarihi: Feb 2018 Nereden: İstanbul/Trabzon
Konular: 205
Favori Güreşçisi: Naomi Rep Puanı: 26709 Rep Derecesi: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
ABD'de "şey" mi var da bu kadar ABD budalası oldunuz? demeye getirmiş aslında DoktorMK'nın da dediği gibi. İnsanların green kart çıkardıktan sonra sanki atomu parçalamış gibi övünmesini aşağılıyor burada.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Banned ![]() Üyelik tarihi: Nov 2016 Nereden: Orman Kaçkını
Konular: 78
Favori Güreşçisi: AJ Styles Rep Puanı: 27379 Rep Derecesi: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Ülkesinin iyiliğini düşünen tabi ki Türkiye'de kalabilir ama kendini yaşadığı ülkenin önünde tutanlar için Amerika'da yaşamanın - okumanın sunduğu imkanlar buradakinden çok daha geniş bunu görmek zor değil ama İlber Ortaylı'nın kötü bir şey dediğini düşünmüyorum. Yani bu şekilde ülkeye faydası olabilecek zeka seviyesindeki herkesi Amerika'ya yollarsak ülke hiçbir şekilde gelişemez.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Bad Ass ● Smart Ass ![]() Üyelik tarihi: Oct 2012 Nereden: Parts Unknown
Konular: 5200
Favori Güreşçisi: Chris Jericho Rep Puanı: 58818 Rep Derecesi: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() İroni yapmış hoca. Derine kadar inersek neden Rockefeller tarafından özel olarak kurulmuş bir üniversiteyi tercih etmiş olabilir? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|
Forum | Yasal Uyarı |