Anketimiz: Dünya Görüşünüz Nedir? | |||
İslam |
![]() ![]() ![]() ![]() |
18 | 28,13% |
Sosyalizm (Materyalizm) |
11 | 17,19% |
Liberalizm (Materyalizm) |
9 | 14,06% |
Ruhçuluk |
1 | 1,56% |
New Age (Diyalogçuluk) |
3 | 4,69% |
İdealist |
2 | 3,13% |
Diğer (Belirtiniz) |
20 | 31,25% |
Katılımcı sayısı: 64. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
![]() |
|
Seçenekler | Arama | Stil |
![]() |
#51 | ||
fear ![]() Üyelik tarihi: Aug 2014 Nereden: Cochabamba
Konular: 47
Favori Güreşçisi: Bray Wyatt Rep Puanı: 1022 Rep Derecesi:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Kapitalizm. Gayet mantıklı buluyorum. Keşke geçmişte Osmanlı zirve dönemlerinde iken Kapitalist bir devlet olsaydı.
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#52 | ||
Emekli ![]() Üyelik tarihi: Jul 2012 Nereden: .
Konular: 4660
Favori Güreşçisi: - Rep Puanı: 6830 Rep Derecesi:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Bir daha söylüyorum, Kuran'ı bir bütün olarak ele almakta daima fayda vardır, ben konuyla alakasız konuşuyorum. Kuran'ın her kelimesi bile belirli bir anlam içerir, eğer bir bütünün parçasını koyarsak ortaya çok başka anlamlar çıkabilir.
![]() RPG Karakter: "The Lady" Lacey Evans RPG Eski Karakter: ELI DRAKE ESKİ RPG |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||
no one ![]() Üyelik tarihi: Jun 2010 Nereden: Peepville
Konular: 5053
Favori Güreşçisi: Bobby Roode Rep Puanı: 104251 Rep Derecesi:
![]() ![]() ![]() INTENSITY INTEGRITY INTELLIGENCE ![]() And from this day forth, those who disrespect the tradition, their time shall be spent answering to the Ring General. and now... INDUCTEE... RPG: "The Glorious" Bobby Roode
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | ||
Emekli ![]() Üyelik tarihi: Jul 2012 Nereden: .
Konular: 4660
Favori Güreşçisi: - Rep Puanı: 6830 Rep Derecesi:
![]() ![]() RPG Karakter: "The Lady" Lacey Evans RPG Eski Karakter: ELI DRAKE ESKİ RPG |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | ||
Rest in peace ![]() Üyelik tarihi: Oct 2018 Nereden: İzmir
Konular: 63
Favori Güreşçisi: Undertaker Rep Puanı: 26279 Rep Derecesi:
![]()
Okkeys anladiim şimdi ben Kur'an sadece namaz kılın oruç tutun Allah'ı sevin peygamberi sevinden ibaret olmayıp çok daha kapsamlı ve birçok hüküm beyan eden bir kitap olduğunu göstermeye çalışırken yani evet aslında ceza hukuku yerine miras hukukundan falan deliller getirseydim de olabilirdi. Fakat bir Müslüman'ın ayetleri gizlemesi haram yani. O yüzden aman insanlar yanlış anlar bu ayeti gizleyelim diye bir şey diyemeyiz. Hikmetini araştırmak isteyen araştırsın. Milletin üşengeçliğinden dolayı ayet gizleyecek değiliz. İslam mı insanların seviyesine inecek yoksa insanlar mı İslamiyet'in seviyesine çıkacak? Maide 33-34-35'i tekrardan bir araya getirip meallerine baktım sırayla yine aynı şeyleri gördüm. Eller ayaklar çaprazlama kesilmesini görmezden gelsek bile bir İslam devleti olan ve bu İslam devletinin de liderli Hz. Muhammed (SAV) zamanında inen bir ayet. Allah ve resulüne isyan edenlerin cezası öldürülmeleri yahut asılmaları yahut sürgün edilmeleri diyorsa yani aman İslam'da ölüm yoktur öldürme yoktur diyemeyiz. Tabiki sürgün hakkını da kullanabilir devlet. Ama kısas diye bir şey var yani. Hırsızlık yapanın elini kesin ayeti kusura bakmayın ama kanlı bir ayet. Yani kanlı derken ölümü kast etmiyorum ama el kesilince de kan çıkıyor. Demek ki böylesi insanlar için daha hayırlı. Biz asla Allah'tan daha merhametli olamayız. Öyle yani inanmak istemeyen inanmama hakkını kullanabilir. (Bu arada siz inanmıyorsunuz diye bir şey asla söylemiyorum sakın yanlış anlamayın, söylemek istediğim aman millet dinden çıkmasın bu ayetleri gizleyelim diye bir şey söyleyemeyiz. Ha tabiki her şeyin yeri zamanı var yeni Müslüman olan birine bence de ilk anlatılacak şey İslam ceza hukuku değil.
Kolaylaştırınız! Zorlaştırmayınız! Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz! (Buhari'de geçen hadisi şeriften bir bölüm.) Yahudiler ve Hristiyanlar bilsinler ki, bizim dinimizde genişlik vardır. (Kütüb-ü Sitte, 6/52) Bu arada Kur'an'ın bir bütün olduğunu ve bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini tabiki biliyorum ve böyle de yapmaya çalışıyorum ama olsun yine de güzel bir tavsiyede hatırlatmada bulundunuz ben de tekrar etmiş oldum. Teşekkür ediyorum. ![]() ![]() ![]() 3K aboneli eleştiri, araştırma, gündem analiz, felsefe, komedi videoları yaptığım Youtube kanalım: |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Banned ![]() Üyelik tarihi: Jan 2013 Nereden: Sine Qua Non
Konular: 8889
Favori Güreşçisi: "The Maharaja" Jinder Mahal Rep Puanı: 582284 Rep Derecesi:
![]()
Siyasal islam denen şey eğer gerçekten siyasal islam olsa bunun en baştaki destekçisi ben olurum. AKP ideolojisi siyasal islam kisvesi altında hırsızlığı, kötülüğü, yalanı, israfı temsil ediyor. İslam'ın öğütlemediği ne varsa içinde bulunduruyor.
Allah yerin de, göğün de hakimidir. O hüküm verenlerin en hayırlısıdır. Emirlerini sorgulamak haddimize değildir. Ben de isterim hakkaniyetle ve İslam'ın öğretileriyle bezenen bir ülkede yaşamayı. Maalesef başımızdakiler İslam neyi emrediyorsa tersini yapan bir organize suç çetesi. Karşılarında kim varsa desteklemek ise boynumuzun borcu. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | ||
Villain ![]() Üyelik tarihi: Apr 2019 Nereden: -
Konular: 2963
Favori Güreşçisi: AJ Styles Rep Puanı: 726863 Rep Derecesi:
![]()
Beyler çok uzun yazmayın okuyamıyom.
![]() ![]() ![]() 6x Haftanın Parlayan Üyesi
6x Onur Kürsüsü 6x Ayın İspiyoncuları Temmuz Ateşi Konu 1.'si Temmuz Ateşi Mesaj 1.'si 34. Geleneksel Etkinlik Haftası: Şov İnceleme Yarışması 2.'si 34. Geleneksel Etkinlik Haftası: Maç Kartı Sıra Tahmin Yarışması 2.'si Büyük İnceleme Etkinliği: 2019 1.'si |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | ||
![]()
Hocam AKP'yi boşverelim bencce AKP günümüz uyduruk sisteminde halktan oy alabilmek için kırk takla atan primci bir oluşum. Diğer partiler de öyle herkes primci. Youtuberlar da primci televizyoncular da siyasetçiler de herkes primci.
![]() ![]() ![]() 3K aboneli eleştiri, araştırma, gündem analiz, felsefe, komedi videoları yaptığım Youtube kanalım: |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | ||
![]() ![]() ![]() 3K aboneli eleştiri, araştırma, gündem analiz, felsefe, komedi videoları yaptığım Youtube kanalım: |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
|
|
Forum | Yasal Uyarı |