2025 Formula 1 Dünya Şampiyonası Tartışma Konusu

Straight Edge Societh

FATİH SULTAN TEKKE
Konular
7,795
CM Punk
420px-F1.svg.png

Formula 1'in 2025 sezonunu bu konu altında tartışabiliriz.

Takvim
#Yarış AdıPistTarih
1Avustralya GP Australia Albert Park Circuit, Melbourne16 Mart
2Çin GP China Shanghai International Circuit, Shanghai23 Mart
3Japonya GP Japan Suzuka International Racing Course, Suzuka6 Nisan
4Bahreyn GP Bahrain Bahrain International Circuit, Sakhir13 Nisan
5Suudi Arabistan GP Saudi Arabia Jeddah Corniche Circuit, Jeddah20 Nisan
6Miami GP United States Miami International Autodrome, Miami Gardens, Florida4 Mayıs
7Emilia Romagna GP Italy Imola Circuit, Imola18 Mayıs
8Monaco GP Monaco Circuit de Monaco, Monaco25 Mayıs
9İspanya GP Spain Circuit de Barcelona-Catalunya, Montmeló1 Haziran
10Kanada GP Canada Circuit Gilles Villeneuve, Montreal15 Haziran
11Avusturya GP Austria Red Bull Ring, Spielberg29 Haziran
12İngiliz GP United Kingdom Silverstone Circuit, Silverstone6 Temmuz
13Belçika GP Belgium Circuit de Spa-Francorchamps, Stavelot27 Temmuz
14Macaristan GP Hungary Hungaroring, Mogyoród3 Ağustos
15Hollanda GP Netherlands Circuit Zandvoort, Zandvoort31 Ağustos
16İtalya GP Italy Monza Circuit, Monza7 Eylül
17Azerbaycan GP Azerbaijan Baku City Circuit, Baku21 Eylül
18Singapur GP Singapore Marina Bay Street Circuit, Singapore5 Ekim
19ABD GP United States Circuit of the Americas, Austin, Texas19 Ekim
20Meksika GP Mexico Autódromo Hermanos Rodríguez, Mexico City26 Ekim
21Brezilya GP Brazil Interlagos Circuit, São Paulo9 Kasım
22Las Vegas GP United States Las Vegas Strip Circuit, Paradise, Nevada22 Kasım
23Katar GP Qatar Lusail International Circuit, Lusail30 Kasım
24Abu Dhabi GP United Arab Emirates Yas Marina Circuit, Abu Dhabi7 Aralık

Takımlar ve Pilotları
TakımÜreticiŞasiGüç ÜnitesiPilotları
France BWT Alpine Formula One TeamAlpine-RenaultTBARenault7 - Australia Jack Doohan
10 - France Pierre Gasly
United Kingdom Aston Martin Aramco Formula One TeamAston Martin Aramco-MercedesAMR25Mercedes14 - Spain Fernando Alonso
18 - Canada Lance Stroll
Italy Scuderia Ferrari HPFerrariTBAFerrari16 - Monaco Charles Leclerc
44 - United Kingdom Lewis Hamilton
United States MoneyGram Haas F1 TeamHaas-FerrariTBAFerrari31 - France Esteban Ocon
87 - United Kingdom Oliver Bearman
Switzerland Stake F1 Team Kick SauberKick Sauber-FerrariTBAFerrari5 - Brazil Gabriel Bortoleto
27 - Germany Nico Hülkenberg[
United Kingdom McLaren Formula 1 TeamMcLaren-MercedesTBAMercedes4 - United Kingdom Lando Norris
81 - Australia Oscar Piastri
Germany Mercedes-AMG Petronas Formula One TeamMercedesTBAMercedes12 - Italy Andrea Kimi Antonelli
63 - United Kingdom George Russell
Italy Visa Cash App Racing Bulls Formula One TeamRacing Bulls-Honda RBPTVCARB 02Honda RBPT6 - France Isack Hadjar
22 - Japan Yuki Tsunoda
Austria Oracle Red Bull RacingRed Bull Racing-Honda RBPTRB21Honda RBPT1 - Netherlands Max Verstappen
30 - New Zealand Liam Lawson
United Kingdom Williams RacingWilliams-MercedesFW47Mercedes23 - Thailand Alexander Albon
55 - Spain Carlos Sainz Jr.

Kemba Walker

The New Face Of Fear
Konular
11,659
Bray Wyatt

Straight Edge Societh

FATİH SULTAN TEKKE
Konular
7,795
CM Punk
McLaren geçen yıldan daha hızlı deniliyor. Şu anda en iyi durumda olan araç onlarda gözüküyor. Norris geçen yılki gibi çökmezse bu sene duble şampiyonluk gelebilir.

Red Bull bu yıl Newey sonrası ne yapacak merak ediyorum. Biraz duraklama bekliyorum. 2026 öncesi fazla zorlamayabilirler.

Ferrari için klasik geçen yıldan daha iyi cümlesi kuruluyor. Ben buna inanıyorum aslında. Aracın sorunlarını çözdüyseler markalar şampiyonluğu için en büyük adayım. Griddeki en iyi pilot ikilisine sahip olmaları onları bir adım öne taşıyor. Onlardan birini şampiyon yapacak aracı ne kadar sürede toparlayacaklar bu büyük bir soru işareti oluşturuyor.

Mercedes'te sorunlarını çözmüş gibi duruyor. Russell nasıl bir liderlik gösterecek çok merak ediyorum. Benim kendisinden umudum yüksek umarım bu baskının altında ezilmez.

Aston Martin geçen yıl hayal kırıklığı yaşattı. Bu yıl Newey ne kadar erken etki gösterirse o kadar yarışmaya dahil olurlar. En azından bir kaç podyum görmeleri gerekiyor.

elric

O fıstık, sanki ben nutella
Konular
181
Lacey Evans
Lacey Evans
McLaren geçen yıldan daha hızlı deniliyor. Şu anda en iyi durumda olan araç onlarda gözüküyor. Norris geçen yılki gibi çökmezse bu sene duble şampiyonluk gelebilir.

Red Bull bu yıl Newey sonrası ne yapacak merak ediyorum. Biraz duraklama bekliyorum. 2026 öncesi fazla zorlamayabilirler.

Ferrari için klasik geçen yıldan daha iyi cümlesi kuruluyor. Ben buna inanıyorum aslında. Aracın sorunlarını çözdüyseler markalar şampiyonluğu için en büyük adayım. Griddeki en iyi pilot ikilisine sahip olmaları onları bir adım öne taşıyor. Onlardan birini şampiyon yapacak aracı ne kadar sürede toparlayacaklar bu büyük bir soru işareti oluşturuyor.

Mercedes'te sorunlarını çözmüş gibi duruyor. Russell nasıl bir liderlik gösterecek çok merak ediyorum. Benim kendisinden umudum yüksek umarım bu baskının altında ezilmez.

Aston Martin geçen yıl hayal kırıklığı yaşattı. Bu yıl Newey ne kadar erken etki gösterirse o kadar yarışmaya dahil olurlar. En azından bir kaç podyum görmeleri gerekiyor.
McLaren hızlı turlarda iyi değiller ve esnek kanat kullanımdan dolayı ceza alabilirler. Bu arada McLaren yarış temposu ne kadar iyi olsa da kirli hava konusunda soru işaretleri bulunuyor. McLaren eğer esnek kanat kuralları erken gelirse direkt olarak kendisini sonlarda görebilir. Bu arada Norris sürücü falan değildir ve gram şampiyonluk kazanamaz.

Redbull ray da gider gibi gidiyor araç kaymıyor ve her denileni yapıyor. Araç ile kavga etmeyinc Max ve Lawson araç çok sevdiklerini söylediler. Son antrenmanlara doğru araç içerisinde sıkıntı var dediler. Bu algı falan bilmiyorum ama yarış temposunda Lawson ve Max en istikrarlı turları atıyordu. Araç sonunda lastik yemeyi bırakmış ve oldukça iyi şekilde tepki veriyor.

Ferrari araç taktiği süspansiyon ile boğuşuyor. Ferrari de hafif kaymalar mevcut bu konuda çözüm arıyorlardı. Hamilton ve leclerc gayet memnunlar araçtan ama yeni süspansiyon sistemini hızlı çözmeleri gerekiyor.

Mercedes sıkıntılı hemde grid üzerinde şuanda en sıkıntılı araçlara sahipler gözüküyor. Yarış tempoları istikrarlı değil ve araç üzerinde esnek arka kanat ile esnek on kanat bulunuyor. İlk yarış için gelen esnek arka kanat kuralı yüzünden çok sıkıntıya düşebilir. McLaren zaten mini drs avantajını elinden aldıkları için Mercedes aynı şekilde elinden alınıyor. Russell bu arada sürücü değildir ve Mercedes bunun acısını çok kötü yaşayacak ama haberi bulunmuyor.

Aston Martin artık Williams ile bile yarışamaz halde nasıl ön sıraları hedefleyecekler. Newey yeni başladı ve artık araç sezon ortasında toparlamaya başlayacaktır. Williams ama ilk zamanlarda aşırı fazla puan toplarlar çünkü sainz çok istikrarlı şekilde sürüyor. Aston şuanda Williams arkasında duruyor.

Audi ise yılın hayal kırıklığı durumunda araç gram gelişmemiş ve aşırı kötüler. Audi eğer böyle devam ederse formula 1 giriş hakkında kötü düşünceler içerisinde olacaktır.

İlk sezon eğer Redbull yarışları kazanır ise Lawson istikrarı ile kendisini şampiyonlukta bulabilir. Ferrari yeni süspansiyon ile boğuşuyor ve geliştirme çok yapmaya McLaren karşı hızlıca toparlanıp podyumları alabilir. Mercedes ise ne podyum iddiası ne ön sıra ile yarışacak bu sene McLaren Ferrari ve Redbull savaşı göreceğiz.

Straight Edge Societh

FATİH SULTAN TEKKE
Konular
7,795
CM Punk
Red Bull'un ikinci koltuğunu en çok Tsunoda hak ediyordu. Japon olduğu için resmen adama koltuk vermediler. Lawson baya kötü başladı eğer 4-5 yarış Tsunoda'nın arkasında kalırsa iki pilot arasında zorunlu bir değişiklik yaşanır.

Straight Edge Societh

FATİH SULTAN TEKKE
Konular
7,795
CM Punk
Bu yarışın sezonun bir ön gösterimi olmasını temenni ediyorum. Olabilecek her şeyi gördük yarışta. Ferrari yine şaşırtmadı beni ve elindeki fırsatı güzel harcadı.

McLaren bu sene başarısız olursa araçtan değil pilotlar yüzünden olur. Onların arasındaki sıkıntıları çözerken zorlandılar.

Çaylak pilotlar günün başına damga vurdular. Çok basit hatalar ile yarış dışı kaldılar. Bu sezon bol bol pilot değişimi görürüz galiba.