Randy Orton'ın Karanlık Yüzü
Sportskeeda'nın ''
Randy Orton'ın WWE'deki 5 Büyük Günahı'' adlı makalesinden esinlenerek, o maddelerdeki olayları inceledim. Olgun bir Randy, şeker gibi bir adam ve herkesin sevdiği bir insan bilindiği üzere. Ama gençliğinde ve kariyerinin ilk yıllarındaki aşağıda göreceğiniz olaylar çok masumca şeyler değil.
Amy Weber ve Maria Kanellis'e zorbalıkları
Birçok güreşçi Orton'un sahne arkasındaki davranışları hakkında konuştu. Perde arkasında zorba olarak bilinen yıldızlardan biriydi. Orton'ın saçma nedenlerle diğer kadın güreşçilere saygısızlık ettiğine dair birkaç rapor vardı.
Bir keresinde erkekler soyunma odasından ibuprofen aldıktan sonra Amy Weber'i taciz etmişti. Orton muhtemelen bunun saygısızlık olduğunu düşündü, bu yüzden Weber'in uçak koltuğuna çarptı ve kadın yere düştü. Bu, Orton'ın birinin kişisel sınırlarını aştığı olaylardan sadece biriydi.
Bugün bahsettiğimiz olay ise eski WWE güreşçisi Maria Kanellis ile ilgiliydi. Kayfabe Commentaries'de Sean Oliver ile yaptığı bir röportaj sırasında Maria, WWE kariyerinin ilk dönemlerinden ve Orton'ın kendisine karşı nasıl saygısız davrandığından bahsetti. Yıllar geçtikçe Orton daha iyi hale geldi, ancak bu Maria'nın onun sözlü tacizine tepki vermemesinden sonra oldu. Maria, Orton'un yolda giderken kendisine, Umaga'ya ve Carlito'ya havai fişek attığı zamandan bahsetti. Kanellis bunu “hayatımın en korkutucu anlarından biri” olarak tanımladı ve anlaşılır bir şekilde arabanın havaya uçacağını düşündü. Neyse ki böyle bir şey olmadı ve Kanellis olaydan sağ salim kurtuldu.
kaynak
Randy Orton 2005 yılında, Randy takriben 24-25 iken 14 yaşındaki bir kıza imza karşılığı asıldı iddiası
Çok genç olman çok üzücü. Seneye ara. (Yine reşit olmuyor)
Penisiyle selamlaştırması
''MLW podcastin eski bölümlerini dinliyorken, 48. bölümde eski WWE yazarı Court Bauer, Randy Orton'un penisini yeni yazarlara gösterip, dokundurup elini sıkmasını istemesi hikayesini anlatıyor. Her yeni gelen yazarın elini pantolonun içine sokup penisini çıkartıp dokundurtup ''Ben Randy Orton'ım, elimi sık, sıkmak istemiyor musun? Beni mi kandırıyorsun? Vince ve Steph'e Randy'nin elini sıkmadığını söyleyeyim mi? derdi. Yeni gelen yazarlar terlermiş ve Randy'nin şeyi 5 dakika açık vaziyette o yazar hakkında promo kesermiş. Randy'nin şaka mı ciddi mi olduğu bilinmiyormuş bunu yaparken. Court şanslı olduğunu çünkü Randy'nin işteki ilk gününde de aynı şeyi yaptığını ama tam şeyini çıkaracakken Stephanie'nin geldiğini ve Orton'ın geri soktuğunu söylüyor. Court kendi dönemi boyunca Randy'nin bunu yaptığını ve cinsel tacizden yargılanmadığına şaşırdığını söylüyor.
Rochelle Loewen dosyası
Bu ablamız güreş hakkında çok az bilgiye sahip bir kadın ve WWE bu ablamızı bünyesine katmak istemiş Diva Search (Diva Arama) adlı bir programları varken. Kadın, şirkete geldiğinde diğer kadın güreşçilerin kim olduğunu bilmediği için kendisinden nefret ettiklerini hissettirdiklerini söylemiş 2006 röportajında. Bildiğimiz kadının kadın nefretlerinden. Erkeklerin ise umursamadığını söylemiş. Bir kişi hariç; Randy Orton. Eski Tag Team şampiyonlarından Rene Dupree'nin aktardığına göre bu ablamız Randy Orton'ı reddediyor ve o dönem Randy'nin en iyi arkadaşlarından Mark Jindrak ile date'e çıkıyor. Sonra söylenenlere göre Randy Orton, kadının çantasına ''Dışkı'' koymuş ama Rene düzeltiyor ve bunun öyle olmadığını söylüyor;
Renee Dupree: Şimdi, duyduğum hikaye onun çantasına dışkıladığı yönünde. Öyle değildi. Muhtemelen Randy ona asılmaya çalıştığı için çantasındaki kıyafetlere bronzlaştırıcı losyon sürmüş. Ve Randy, size söylüyorum, p*çliği yoktu. Kadınların altıncı hissi vardır. Kendine güvenin kokusunu alırlar ve bir erkek p* olmaya çalışıyorsa ama bunda pek de iyi değilse güvensizliğin kokusunu alırlar. Randy bu konuda pek iyi değildi. Mark Jindrak bu konuda iyiydi. Onda, bilmiyorum, o çekicilik vardı. Bunu yapabiliyordu. Randy yapamadı. Randy'de yoktu. Gerçekten yoktu.
Ama ne olurdu, bir kız onu ektiğinde, sinirlenir, küçük bir çocuk gibi öfke nöbeti geçirirdi. Evet, kızın çantasına hiç dışkılamadı ama bronzlaştırıcı losyon koydu. Ama sanırım Kaliforniyalı bir kızdı, yani bilirsiniz, son moda kıyafetleri falan vardı, gerçekten çok pahalı kıyafetleri vardı ve muhtemelen mahvolmuştu. Onu hatırlıyorum. Çok ateşliydi ama (...) Onunla kimin çıktığını ya da çıktığını biliyorsunuz, bu en yakın arkadaşı Jindrak'tı.” [58:50 - 1:00:29]
KAYNAK
Olayın öznesi kadın
Loewen anlatıyor;
Loewen, şirkette çalıştığı süre boyunca Orton'ın kendisine karşı bir kan davası güttüğünü iddia ederek, bunun nedeninin Orton'ın adını bilmemesi olduğunu öne sürdü. “WWE ile çalışmadan önce,” dedi, ”WWE için çalışmayı hedeflememiştim. WWE geldi ve onlar için çalışmamı istedi. Bunun yerine, büyük bir hayran değildim ve güreş hakkında çok şey bilmiyordum”. Artık bir hayran olmasına ve işi sevmesine rağmen Rochelle ilk başta herkesin ismini bilmiyordu ve Orton'la tanıştığında ona tanıdık geldiğini söyledi. Orton da aynı fikirdeydi ve ona kendisini nereden tanıdığını sordu. Rochelle “Kanadalı mısın?” diye cevap verdi. Orton (Loewen'e göre) onu bir aşağı bir yukarı süzdükten sonra, “Kanada'dan ve senden nefret ediyorum” dedi!
Rochelle, Orton'la yüzleştikten sonra “Vay canına... Bazoogaville'e hoş geldiniz,” diye düşündü, “ne tür bir insan böyle davranır?” O günün ilerleyen saatlerinde Loewen, Orton'ın “uygunsuz ve sözlü taciz içeren” başka şeyler de yaptığını iddia etti, ancak bunların ne olduğunu açıklamadı, sadece bunlara gerçekten dikkat etmediğini söyledi. “Günün sonuna doğru Bay Bischoff'la bir ön çekim yapıyorduk,” diye devam ediyor, ”ve bu yaklaşık bir ya da iki saatimizi aldı. Sonra soyunma odasına geri döndüm ve tüm eşyalarım... çok çok güzel eşyalarım... kadın soyunma odasına gizlice giren Randy Orton tarafından tamamen yok edilmişti”. Losyon ve bebek yağı eşyalarının her tarafına bulaşmıştı.
İşler burada gerçekten ilginç bir hal aldı...
“Randy Orton'ın yaptıklarının yarışmayla hiçbir ilgisi yoktu,” diye açıkladı, ”davranışları tamamen bu kişinin ne kadar zavallı, ne kadar psikopat ve zihniyetinin normal zihniyetlerin olması gerekenle tamamen uyumsuz olmasıyla ilgiliydi. Belki de küçük bir çocukken annesi ona iyi davranmamış ya da kafasını çok fazla yere vurmuştur. Güzel kadınlarla ilgili bazı gerçek sorunları var” dedi ve ekledi: ‘Ne olduklarını bilmiyorum ama kesinlikle var’.
Loewen'e göre, Orton'ın ona olan aşkı Smackdown'a geçtiğinde kıskançlığa dönüştü! “Randy Orton'ın en iyi arkadaşı olan Mark Jindrak ile çok iyi arkadaş oldum” diyen Loewen, ”Mark ve Rey [Mysterio] ile seyahat ederdim ve eminim bu Randy'yi canlı canlı içini kemirdi. Aslında Randy bu yüzden bir süre mükemmelliğin yansıması olan Mark Jindrak ile konuşmadı bile”. Sunucular, bunun başlatabileceği söylentileri bastırmak için Jindrak'la ilgilenmediğini doğruladı. “Onunla gerçekten iyi anlaştım,” diye yanıt verdi, ‘Onun harika bir adam olduğunu düşündüm, Mysterio ile de aynı şekilde’.
Randy Orton hakkındaki tartışmayı sonlandıran Loewen, oldukça sert sözlerle konuşmasını bitirdi:
“O bir hayvan... tam bir hayvan. Ne tür bir adam güzel bir kadından hoşlandığında böyle davranır? Bu adam sadece geri zekalı”! KAYNAK
Bu olaydan kısa bir süre sonra WWE, bu kadın ile yollarını ayırdı ve Val Venis'in iddiasıyla bunun sebebinin Randy Orton olabileceği iddia ediliyor.
Val Venis: ''Randy'nin Diva Search'teki kızlardan biriyle bir sorunu olduğunu biliyorum, Hawaii'ye, Japonya'ya, Alaska'ya, sonra Alaska'dan Los Angeles'a gittiğimizde ve Alaska'da o kız Randy yüzünden işi bıraktı”
Garson Kıza Yaptığı Davranış
Yine Val Venis anlatıyor;
Hepimiz bir bifteğin etrafında oturuyorduk ve bifteğimizi getirdiler ve önüne koydukları tabak tam olarak sipariş ettiği şeymiş gibi görünmesini sağlamak için bifteği iki parmağıyla aldı ve garsona 'bu da ne' dedi ve biftek parçasını ona fırlattı.” [1:15'ten 1:29'a]
kaynak
Mr. Kennedy'i Kovdurması
Açıklamaya gerek yok, bu hareketten sonra Stevie Richards dahil kamuoyu Kennedy'nin kovulmasının sebebinin Randy olduğunu düşünüyor. Haberlere göre Viper, birkaç aydır ilk maçına çıkan 'güvensiz' Kennedy'den açıkça şikayet etti ve onunla çalışmayı reddetti.
Eski Birleşik Devletler Şampiyonu ayrıca Orton'un Cena'yı Vince McMahon'a şikayet etmesi için lobi yaptığını ve bunun sonucunda McMahon'u kendisinden kurtulmaya ikna ettiğini iddia etti.
kaynak
Kelly Kelly'nin Özelini İfşa Etmesi
2011'de bir röportajında Kelly Kelly'nin kadrodaki en az 10 farklı güreşçiyle yattığını açıklamıştı. Bu durum hoş karşılanmamış ve Randy büyük bir tepki toplamıştı.
Roman Reigns'e botch yüzünden kavga etmesi & pushunu kesmek istemesi
Haberlere göre, Roman ve Randy televizyonda yayınlanmayan bir canlı etkinlikteki tag maçı sırasında bir spotu botchladılar ve ardından kuliste bu konuda bir bağırış çağırış yaşandı. Orton 10 yılı aşkın süredir kıdemli, Reigns ise çaylak olduğu için, Orton'un karşılık vermemesi bekleniyordu.
İlginç bir şekilde, Vince McMahon Shield'in cezalandırılmasını isterken, Triple H televizyonda güçlü kalmalarını sağlamak istediğinden, bu bir tür iç güç mücadelesi yarattı. Bir yıl sonra, Randy, Reigns'le 'seyirci öldürme' tarzı bir maç yaparak Roman'ın büyük babyface hamlesini yavaşlatmaya çalışmakla suçlandı ve bu da ironik bir şekilde Orton'a büyük bir yük bindirdi.
kaynak
Kofi Kingston'un pushu kesildi
Punt Kick vurması gerekirken Kofi'nin o pozisyona gelmemesi ve RKO vurup ''Aptal'' demesi..
Bu olaydan sonra, Randy'nin Kingston'a patlamasının ve kızgınlığının Kofi'nin WrestleMania 26'daki Money in the Bank Merdiven Maçında planlanmış bir zafere mal olduğu söylentileri devam etti.
kaynak
The Rock'a - Cena Senden 10 Kat Daha İyi
ESPN.com'a verdiği bir röportajda Randy, Rock'ı uyduyla şova bağlandığı için eleştirdi, Rock'ın güreşle ilişkilendirilmek istemediğini iddia etti ve Cena'nın Rocky'den 10 kat daha iyi bir performans sergilediğini söyledi.
Bu durum doğal olarak The Rock'ın hoşuna gitmedi ve Vince McMahon ile konuştu, o da Yetenek İlişkileri şefi John Laurinaitis ile konuştu, o da Orton ile konuştu.
kaynak
Öfke Kontrol Kursu - Sözlü Tacizci Olduğunu Kabul Etmesi
Orton'ın başkalarına karşı umursamaz olduğuna dair benzer raporlar var. Hatta bir süre öfke kontrolü kursuna gitti ve orada iyileşti. 2006 yılında marihuana içtiği için uzaklaştırma aldı ve bu ikinci uzaklaştırmasıydı. Bu konu hakkında konuşan Orton, öfkesini kontrol etme konusunda daha iyi hale geldiğini açıkladı. “Yolda da birkaç öfke patlaması yaşadım. Gürültücü ve sözlü tacizci olabiliyorum. Ama bu yönümü törpüledim.”
Dört hafta boyunca bir öfke yönetimi sınıfına katıldı ve burada eksikliklerini fark edip daha iyi olmak için yapması gerekenleri yaptı. “Çalışılması zor, hıyar ve kitaptaki her şey gibi bir şöhretim var. Ama gerçek şu ki, artık çıldırmıyorum.