Enflasyon %85 Olsa Ben De Konuyu Değiştirmeye Çalışırdım

Cyber

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Ocak 2017
Konular
124
Mesajlar
4,969
Tepkime puanı
558
Puanları
710
Brock Lesnar
5abgw8p.jpg

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, “Türkiye hükümetinin Yunanistan’a yönelik gittikçe saldırganlaşan tutumunu” değerlendirdi, hükümetin “dikkatleri ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sarmaldan başka yere çekmeye çalıştığını” söyledi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Almanya'nın başkenti Berlin'de dün (3 Kasım) Aralık ayında düzenlenecek Batı Balkanlar Zirvesi öncesi gerçekleştirilen zirvede, Türkiye hükümetinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

Yunanistan'ın Ekathimerini haber sitesinin aktardığına göre, Miçotakis, "Ankara'nın Yunanistan'a yönelik gittikçe saldırgan bir hâl alan tutumunu" değerlendirirken Türkiye'deki tüketici enflasyonuna atıfta bulundu.



Miçotakis, Türkiye hükümetinin "dikkatleri ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sarmaldan başka yere çekmeye çalıştığını" söyledi.

"Eğer Yunanistan'da da enflasyon yüzde 85 olsaydı, ben de konuyu değiştirmeye çalışırdım" diyen Miçotakis, "Türk yetkililer Yunanistan'ı her tahrik ettiğinde bir yanıt verseydim başka hiçbir şey yapmıyor olurdum" dedi:

"Daha önce de söylediğim gibi; nafile bir karşılıklı konuşmaya girmeyeceğiz. Yunanistan'ın duruşu oldukça net. Daha önce pek çok kez dile getirildi; buna ekleyecek daha fazla bir şeyim yok."


Türkiye ve Yunanistan'da enflasyon


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile bağımsız hesaplama yapan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), dün (3 Kasım) Ekim 2022'de tüketici enflasyonunun kaç olduğuna ilişkin kendi verilerini açıkladı.


TÜİK'e göre, Türkiye'deki tüketici fiyatları endeksindeki aylık artış yüzde 3,54, yıllık artış da yüzde 85,51 oldu. ENAG ise aylık artışın yüzde 7,18, yıllık artışın da yüzde 185,34 olduğunu kaydetti.


Greek Reporter gazetesinin aktardığına göre, 10 Ekim'de Yunanistan'daki Eylül 2022 tüketici enflasyonunu açıklayan Yunanistan İstatistik Kurumu (ELSTAT), Temmuz ayında yüzde 11,6, Ağustos'ta yüzde 11,4 olan yıllık enflasyonun Eylül'de yüzde 12 olduğunu açıkladı.


Buna göre, aynı dönemde Yunanistan'da aylık tüketici enflasyonu yüzde 2,9 olarak kayıtlara geçti. Eylül 2021'de Yunanistan'ın aylık enflasyonu yüzde 2,4'tü. Ekim 2021 yıllık enflasyonu ise yüzde 8,7'ydi. (SD)

Kaynak
 

Aalp

Spurs
Katılım
6 Tem 2013
Konular
45
Mesajlar
859
Tepkime puanı
154
Puanları
945
Yaş
30
Konum
İstanbul
GUNTHER
-
Baba biz ne aptal bir coğrafyaya düştük ya?
 
Üst