Fatih Terim'in Hedefi
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen EURO 2016 kura çekimi sonrası önemli açıklamalarda bulundu.
İlk olarak şampiyonayla ilgili görüşlerini dile getiren Terim, "Hedeflerine ulaşmak için her şeyi yapan bir milli takım gördük. Burada olduğumuz için keyifliyiz. Bir Türk çocuğunun Avrupa Şampiyonası'nda forma giyeceğini görmek büyük sevinç" dedi.
Milli takımımızın şampiyonada D Grubu'nda İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile eşleşmesini de değerlendiren Türkiye Futbol Direktörü Terim, "Diğer otoritelerin görüşüne göre bu grup çok sert geçecek. Grubumuz diğerlerine oranla daha zorlu görünüyor kağıt üzerinde ama Türkiye her şeyi deneyecektir. İlk maç Hırvatistan'la ve son maç Çeklerle. Çek Cumhuriyeti yine son maça denk geldi, büyük tesadüf. İspanya, her oyuncusu yıldız olan büyük bir takım. Çekler bizim gibi bir takım. Hırvatlar Dünya Kupası'nda da rakibimiz. Sonuç ne olursa olsun buradayız, elimizden geleni yapacağız ve yarışın içinde olacağız." ifadelerini kullandı.
Turnuvadaki hedefleriyle ilgili bir soru üzerine deneyimli teknik adam, "Biz hiç en iyi 3.lük ya daPlay-Off falan düşünmeyiz. Burada da ilk 2'yi düşüneceğiz ama olmazsa tabii ki 3.'lük olabilir. Eğer o da olmazsa yapacak bir şey yok. 2-3 ve 4. torbadaki ekiplere baktığımızda en zorluları bize geldi ama kim gelirse gelsin 'memnunum' diyecektim, şimdi de memnunum çünkü teknik direktörün memnuniyetsizliği takıma yansır o yüzden umutluyum ben." dedi. Terim ayrıca, "Benim için oyun kalitesi, her şeyden daha önemli. Burada yine onu en başta düşüneceğiz, sonuç da kendiliğinden gelecektir zaten. Sonuna kadar gitmeyi arzuluyoruz ama bakacağız." şeklinde bir değerlendirmede bulundu.
Son dönemde siyasi olaylarla gerilen Türkiye-Rusya ilişkileri üzerinden futbolun birleştirici gücüne değinen Terim, "Az evvel Rus antrenörle beraberdik, o da iki takımı birden çalıştırıyor. Ben de iki takımı çalıştırdığımda sıkıntı yaşamıştık. Bununla alakalı keyifli bir sohbetimiz oldu, güldük eğlendik. Buradan da anladığımız üzre adalet için, barış için, sevgi için futbol en önemli argüman. Buna sahip çıkmalıyız" şeklinde konuştu.