Fenerbahçe Yabancı Yatırımcıya Hisse Sattı

The Insane Icon

julia❤️‍🔥
Konular
10,975
Sting
GS'ye Fransız takımı demekten sıkılmıştık artık FB'ye de Arap pilavı falan deriz gidişat bu yönde. :DD

MrSHIELD

Yüce İmparator Roman Reigns ☝🏻
Konular
1,162
Roman Reigns
-
Maalesef 4 büyüklerin futbol şube hisselerinin yaklaşık %40-%50'lik civarı başkalarına satılmış durumda. Hatta Fenerbahçe, futbol şubesinde kendi hisselerini en çok elinde bulunduran (4 büyükler arasında) kulüp konumunda bu satışa rağmen. Yine de kulüplerimizin bu hisse satışını biraz tuhaf buluyorum. Tabii ekonomi, finans konularında deneyimli ve bilgili biri değilim, belki mantıklı açıklaması vardır bu satışların orası ayrı.

geceninbesi

A N X I E T Y
Konular
60
Chelsea Green
-
Kağıt üstünde para ihtiyacı gibi yorumladım çünkü 15 milyon euroya yüzde 4.8 hisse vermek ağır saçmalık, diyelim ki kulübe kağıt üzerinde para sokma işi bu okey ama gsden ne farkımız kalıyor böyle bilemedim. Kaynak yaratmak için bir satış olduğuna inanmak bile istemiyorum.

elric

O fıstık, sanki ben nutella
Konular
181
Lacey Evans
Lacey Evans
Kağıt üstünde para ihtiyacı gibi yorumladım çünkü 15 milyon euroya yüzde 4.8 hisse vermek ağır saçmalık, diyelim ki kulübe kağıt üzerinde para sokma işi bu okey ama gsden ne farkımız kalıyor böyle bilemedim. Kaynak yaratmak için bir satış olduğuna inanmak bile istemiyorum.
Borsa satışı bu normal yani sende istersen kalkıp alabilirsin gayet normal şirketin sahibi olmuyorsun veya olamazsında yinede borsan işte para girişi sağlıyorlar. Fenerbahçe ama o kadar borçlu olduğunu düşünmüyorum sonuçta şirket hem mali açıdan iyi durumda hemde kimseye borçlu durumda bulunmuyor.

Straight Edge Societh

FATİH SULTAN TEKKE
Konular
7,795
CM Punk
Borsa satışı bu normal yani sende istersen kalkıp alabilirsin gayet normal şirketin sahibi olmuyorsun veya olamazsında yinede borsan işte para girişi sağlıyorlar. Fenerbahçe ama o kadar borçlu olduğunu düşünmüyorum sonuçta şirket hem mali açıdan iyi durumda hemde kimseye borçlu durumda bulunmuyor.
18.6 milyar borcu olan kulüp mü mali açıdan iyi durumda?

Konular
89
Halka açık şirket kendi kendine karar vererek hisse satamaz. Yabancı bir yatırımcı piyasadan topluca hisse almış. Demek ki o da bu paraya denk gelmiş. Bunun dışında Fenerbahçe bir A.Ş, sahibi olmadığı için kimse kalkıp "Aa yabancı yatırımcı; sen bana x tutarında para ver ben de sana y tutarında hisse vereyim" diyemez. Emsal karar olur, Galatasaray parayı basar Fener'i satın alır. Kimse de itiraz edemez. Düz borsa alışı bu. Tek bir şirket borsadan para almış.