Geçen hafta olanlardan sonra Rusev ve Lana'nın ringi işgal ederek şovu açması fikrini beğendim. Rusev'in mikrofondaki performansı da gayet iyiydi, Foley ile de sağlam baş etti. Stephanie'nin haftalık turnleri de kaldığı yerden devam etti. Reigns ve Rusev arasındaki olayların bağlanışını da ele aldığımızda güzel bir açılış segmenti oldu. Zayn vs. Sheamus maçı da orta seviyede bir maçtı, ortaya ekstra bir şey koyulmadı ancak izlerken pek sıkıldığımı da söyleyemem. Bundaki en büyük pay da şüphesiz Sami Zayn'in. Tam anlamıyla bir karakteri olmamasına rağmen underdog hissiyle seyirciyi kendisine çok iyi bağlıyor ve içtenliğiyle maça kattığı duygu da buna eklenince her maçı izlenebilir bir hale getiriyor. Sheamus ise gün geçtikçe daha sıkıcı bir hal alıyor. Ring içi performansının hiçbir zaman hayranı olmadım ancak kendisinden bu kadar sıkıldığımı da hatırlamıyorum, karaktersizliğin en çok etkilediği güreşçilerden biri kesinlikle. Cesaro - Sheamus arasındaki olaylar ise bana hiç çekici gelmiyor ve Bo7 gibi sevdiğim bir olayın böyle bir feudla geri dönüyor olması biraz üzücü. Geçen haftaki olaylardan sonra USC için F4W maçı tahminim vardı, hatta kemerin main evente taşınarak olayın önem kazanması ve 2 ayrı feudun da maç içerisinde çözümlenmesi açısından eleme usulü olması gerektiğini düşünüyordum ancak bu haftaki olaylarla birlikte bu tahminim boşa çıktı. Cesaro ve Sheamus'ın ring içinde uyumları olmadığı gibi, bu denli özel bir stipulation'ı zerre hikayesi olmayan bir feudda kullanmanın da yanlış olduğunu düşünüyorum. Kısa zamanda kabak tadı verecektir. The New Day - Anderson & Gallows feudu ise saçma başlasa da A&G'un doktor olayları sayesinde ilgi çekici bir hal almaya başladı. New Day'in en önemli kozu olan Big E'nin yokluğunda kemeri kaybedeceğini düşünüyorum ancak 1 yılı aşkın süren bu reign'in daha özel ve kayda değer bir şekilde sonlanmasını tercih ederdim. Nia Jax'in maçı ise şu ana kadarki en kötü maçıydı bence. Burada değinmek istediğim şey New Era ile birlikte başlayan maç öncesi ve sonrası röportajların güzelliği. Ciddi maçlarda veya ciddi güreşçilerde kullanıldığı zaman senaryo açısından 10 dakikalık saçma promolardan daha iyi iş gördüğü gibi jobber güreşçilerde kullanıldığı zaman da izlenilebilirliği ve maça duyulan ilgiyi artırıyor. Öte yandan Nia'nın, SummerSlam'den sonra Sasha'nın rakibi olacağını düşünüyorum. Belki de Charlotte'ın kemeri Raw'da kaybetmesinin sebebi, bir PPV daha Sasha vs. Charlotte feudunu uzatıp Nia'yı oyalamanın yanlış olacağını düşünmeleriydi. New Era için bir simge açısından ya da bu açıdan değerlendirdiğimizde de doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Nia'nın kemeri alma ihtimali de oldukça yüksek gözüküyor. Lesnar'ın segmenti ise kesinlikle müthişti. Slater, brand ayrımından bu yana tüm kadroya performans dersi veriyor adeta. Zirveyi de dün gece yaptı. Lesnar'ın tavırları da fazlasıyla hoştu. Öte yandan Heyman'ın, Lesnar'ı ve maçı sunuş şekli de çok hoşuma gitti. Box office teması harikaydı. SummerSlam için main event olarak düşündüğüm ve en çok heyecanlandığım maç kesinlikle bu maç. Lesnar'ın uzun zaman sonra ilk defa bu kadar tetikte olması, RKO'nun booklanışı ve kazananın hala tam olarak net olmaması beni çok heyecanlandırıyor. Benim tahminim ise Lesnar. Orton o kadar yüksek bir performans gösteriyor ki şu feudu kaybederek ana kemere oynasa bile sırıtmaz, öyle bir çıkış yakaladı ve bu maç çekişmeli geçtiği sürece galip ya da mağlup ayrılmasının pek bir önemi olmayacaktır. Lesnar'ın serisinin daha genç bir isim tarafından bitirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Jeri-KO - Enzo & Cass feudu ise son 2 haftada ortaya çıktığı için bana pek bir şey ifade etmiyor ancak Owens ve Jericho'yu yan yana görmekten çok keyif alıyorum. İkili SummerSlam'de kavga ederek yenilip Clash of Champions'ta maça çıkacaktır. Bu maçı da Owens'ın kazanacağını düşünüyorum. Jericho ise WWE'ye ara vererek belirttiği gibi Fozzy ile çalışmalarına geri dönecektir. Enzo & Cass ise iyice yükselişe geçerek Anderson & Gallows'tan yakın zamanda TTC'yi alacaktır. Darren Young - Titus O'Neil olayları ise, iki ismin de tam anlamıyla bir karaktere sahip olmamalarından ve güncel kadroda düşük bir konumda bulunmalarından dolayı, üzerine düşülmesine rağmen pek keyif vermiyor. Her ne kadar istemesem de Young, SummerSlam'de kazanarak ufak çaplı bir yükselişe geçecektir. Rollins - Balor feudu ise bize pek aksiyon izletmese de Balor'un ana kadroya yükselişi için biçilmiş kaftandı. Önce aynı gece F4W gibi zorlu bir maçtan galip ayrılıp Roman Reigns'i temiz bir şekilde mağlup etti, ertesi hafta Rollins'i mikrofonda susturup ringi temizledi, geçtiğimiz hafta Rollins'in ondan korktuğunun sinyallerini aldık ve isminin nereden geldiğini güzel bir şekilde açıkladı -ki bu tarz ilginç isim veya olaylar için fazlasıyla gerekli bir durum, aksi taktirde fazlasıyla havada kalıyor- ve bu hafta da Demon King'i ortaya çıkartarak hem Rollins'in gözünü iyice korkutmuş oldu hem de bu olay seyirciye sağlam bir şekilde kavratılmış oldu. Sırf şu görünüm bile SummerSlam öncesi ürün satışını sağlam bir şekilde etkileyecektir. WWE, Balor'un sunumuna fazlasıyla özen gösterdi ve NXT'de face olduktan sonra içine düştüğü sıkıcılığı ana kadroya taşımaması ve çoğu NXT güreşçisi gibi ana kadroda kaybolup gitmemesi için şu 1 aylık süreçte elinden geleni yaptı. Öte yandan WWE, Rollins'in geleceğinin hala çok parlak olduğunu döner dönmez Reigns'i mağlup edip kemeri almasıyla birlikte gösterdi. Yani şu ana kadar ezildiği feud aşamasından sonra maçı da kaybetmesi Rollins'e sadece kısa dönemde zarar verecektir diye düşünüyorum. Kemer için favorim Finn Balor. Charlotte - Sasha olayları için söylemek istediğim şey de Charlotte'ın kendini fazlasıyla aştığı. WWE için tam anlamıyla bir mücevher. Ana kadrodaki ilk dönemlerini ve her açıdan bocalayışıyla şu yıldız hali arasında çok ciddi bir gelişim var, takdir etmemek mümkün değil. Kadınlar Şampiyonluğu'nun bu kadar önemli bir olay haline gelmesinde Charlotte'ın etkisi çok büyük. Şu an WWE'nin elindeki en önemli kadın güreşçi olduğunu düşünüyorum. Sasha için ise Charlotte'ın kemeri aldıktan sonra yaşadığı sıkıcılaşma olayı kapıda gibi gözüküyor, bu olay Nia Jax'in karşısında underdog kalmasıyla biraz baştan savılabilir. Nia'nın monster ve dominant görünümünün korunması açısından Nia'nın Sasha'yı yenmesi gerekiyor. Bu Sasha'ya da tazelenmek için süre tanıyacaktır. Aksi bir durumda ise WWE'nin Nia Jax hakkındaki planlarının büyük olmadığını anlamış olacağız ve Sasha da face karakter olarak izlenilebilirliğini üst seviyeye taşıyacaktır. Yani Sasha için Nia feudu farz gibi bir şey. Son olarak Reigns - Rusev maçı ise bence gecenin en iyi maçıydı. İkilinin uyumlarını pek beğenmesem de oldukça sert geçti ve kendini izletti. Rusev maçın çoğunda dominanttı ve bu onu güçlü gösterdi. SummerSlam'de maçın temiz bitme ihtimalini 0 olarak görüyorum, bunun dışında bu maç için kesin bir tahminim yok. Kötü diyebileceğimiz pek bir olayın olmadığı, PPV öncesi şov standardından fazlasıyla iyi, üstüne de Lesnar'ın görünümü, Balor - Rollins olayları ve USC'nin arka arkaya 2 hafta main evente taşınması gibi ciddi artıları olan bir şov oldu. 7/10 veriyorum