Herkese merhaba. Bu konunun amacı tüm Be A Booker yazarlarını tek bir çatı altında toplamak ve ortak bir Be A Booker evreninde şov yazmaktır. Biliyorsunuz ki Be A Booker konularında ne kadar çok kişi ile birlikte yazılırsa o konu o kadar çok ilerlemeye devam ediyor. Ve tek başına yazılan konular genelde bir süre sonra senaryo belirlemediyseniz bozulup gidiyor. İşte bunun önüne geçmek ve tüm GTR olarak tek bir evrende birleşmek için bu konuyu açmış bulunuyorum. Elbette diğer konularınızı etkilemeyecek bu evren, diğerlerinden tamamen ayrı. Ana mantık şu olacak. 6 Şubat 2021 tarihi itibariyle tüm şirketler dağılmış olacak. Güreş evreninde hiçbir şirket kalmayacak ve bizler güreş evrenini yeniden ayakta tutmak için şirketler açacağız. Elbette ufak şirketten başlayıp büyüyüp gidebileceğiz.
Gelin bir kurallara ve aşamalara göz atalım.
Aşamalar
Katılmak için, konunun altına katılıyorum yapmanız yeterlidir.
Güreşçi seçim kuralları şu şekilde olacaktır. Kadronuz en fazla 40 güreşçi alabilecek seviyededir. Başlangıç için 35 güreşçinin yeterli, hatta fazla bile olduğunu düşünüyorum.
Kadro seçimini yaptıktan sonra Şubat itibariyle resmen bu evren başlamış olacak. Bundan sonra şirketinizdeki güreşçilerle beraber hikayeler yazacaksınız ve şirketinizi ilerletmeye başlayacaksınız.
a. 2 aya kadar (8 hafta) şirketinizi tatile çıkartabilirsiniz. Fakat 10 hafta (70 gün) boyunca şov yazmazsanız o zaman şirketinize el koyuyorum ve güreşçilerinizi serbest bırakıyorum.
Kadro seçimi ile ilgili genel kural ise şu arkadaşlar. Bir güreşçiyi yalnız bir şirket kullanabilecektir. Şirket savaşı yapmak isteyenler ve karşılıklı anlaşanlar birbirlerinin güreşçilerini kullanıp ortaklaşa şovlar yazabilirler bunun önüne geçmiyorum. Ama bunun dışında The Miz'i Rage of Breed alırsa Lucifer RoB'dan izinsiz olarak bunu kullanamaz.
a. Konunun altında bu ortak evrende şirket açabileceğini belirten arkadaşları 10 Şubata kadar görmek istiyorum. 10 Şubata gününe kadar herkes açacağı şirketi, ismini cismini belirlesin. 10 Şubat günü şirket açacak arkadaşlarla beraber oturacağız ve bir Draft yapacağız. Aynı Draft game oyunundaki gibi draft olacak ve 35 tane güreşçi seçilene kadar bu draft devam edecek. (Draft kurallarını sonra aktaracağım). Draft bittikten sonra şirketinizi yönetmeye geçeceksiniz.
b. Önemli bir soru da şu ki bir güreşçiyi bir şirket aldıktan sonra sizin oyundan soğumanız gibi bir durum gerçekleşebilir. Evet, bir şirket bir güreşçiyi aldı fakat bu sonsuza kadar böyle sürmeyecektir. Şirketlerin güreşçilerle kontratı 1 yıl olacak ve 1 yılın sonunda her şirket güreşçilerinin %25'ini bırakmak zorunda kalacak. (Bunu da yıl sonu olduğunda göstereceğim.) Bırakılan bu güreşçiler arasında bir draft yapılabilecek yine.
c. Belki de oyundan en çok zevk alacağınız kısımı bu olacaktır. Her 3 ayda bir size bir hak sunacağım. Anlaştığınız oyuncularla beraber şirketlerinizdeki güreşçileri değiştirebileceksiniz.
En kısa ve güncel haliyle;
- Yine 2 ay boyunca Be A Booker devam etmemiş arkadaşlar evrene giremiyor.
- Dilerseniz 2 veya daha fazla kişi 1 şirketi yönetebilir.
- Evrene girerseniz 10 Şubat 2021'daebaşlayacak draft'a davetlisiniz. Kadronuzu orada belirleyeceksiniz. 35 güreşçi seçme hakkınız var, takımların güreşçileri de tek tek sayılacak.
- Kadronuzu oluşturduktan sonra şirketinizin adını ve hikayesini belirleyip kemerlerini oluşturup hikayelerinize geçebilirsiniz.
- Evrenimizin hızı x2 olacak. Yani her gün, 2 gün gibi geçecek. Haftada bir şov yapan bir şirket, gerçek hayatta Pazartesi ve Perşembe günleri şov paylaşıyor olacak. (3.5 günde bir paylaşmaya dikkat edebilirsiniz). Böylece evrende geçen 1 yıl, gerçek hayatta 6 aya tekabul ediyor. Ama sizin zamana takılıp güreşçilerin kemer serüvenlerini sayma gibi takıntılarınız yoksa şovlarınızı haftada 1 paylaşabilirsiniz. Ama karşı şirketler o hafta 2 tane şov yaparsa şaşırmayın, sadece bir tavsiye.
- 6 ay sonra, Eylül ayında GTR Wrestlemania adlı bir şov yapılacak. Bu şov, her şirketin katılımıyla gerçekleşecek. Bundan önce gerçekleşecek GTR Cup'ın final maçı bu şovda yapılmakla beraber, diğer şirketlerden katılacak güreşçilerle beraber ortak bir şov yazılacak. Evrenin her yıl dönümünde gerçekleşecek bu şova her şirketin katılması zorunlu değil, ama katılmazsanız evrenden zevk almazsınız.
- Evreni daha kalıcı kılmak için şirketler arasında anlaşmalar yapın, güreşçilerinizi birbirinizin şovuna çıkartın, savaş senaryosu yapın veya kardeşlik antlaşması yapın. Bunlar yapılmadığı sürece yine evren bir süre sonra boşa gidecektir. Bu bir kural değil, bir tavsiyedir.
Katılımcılar
Stayin Alive (Global Championship Wrestling)
Keremk69 (Dream Match Wrestling)
Big Mysterio (All-American Wrestling)
efe1231 (Wakanda Justice Wrestling)
Spear Reign (Future Pro Wrestling)
K.R. Punch
The Rated R Charisma
Aschentef (Velocity Championship Wrestling)