Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hallelujah ile Gündem Özel
Merhaba arkadaşlar. Yazı dizimin 9. bölümüyle, 11. yazısıyla karşınızdayım. Hemen programa başlayalım. Umarım beğenirsiniz.
27 HAZİRAN 2016 RAW DEĞERLENDİRMESİ
Bayanlar hakkında ayrı bir yazı yazmıştım. Bu aralar Divas Revolutiondan eser yok demiştim. Bana o eski günleri bir nebze hatırlatan bir maç oldu. Paige ve Sasha, bu devrimden en çok dikkat çeken bayanlardan 2 si idi. Hepimiz ikisini de iyi biliyoruz, Sashanın bu forumda ciddi bir takipçi kitlesi var. Burada varsa Amerikada hayli hayli var ki yabancı siteler ve forumlarda takıldığımda görüyorum. Rakipleri Charlotte ve Dana idi. Charlotteu hepimiz biliyoruz, zorla şampiyon yapılmış, zorla devam ettiriliyor gibi bir havası var. Yani, seyirci pek memnun değil. Divas Revolutiondaki seyirci reaksiyonunu alamıyorum. Seyirci Divas Championshipde uzun reignlere alışık değil ve bu son 2-3 yıldır sıkça uygulanan bir tercih. Sasha da birkaç haftadır tozu dumana katıyor resmen. Büyük bir yükseliş. Maç da gayet kaliteliydi. Söylenecek fazla söz yok Zaten yeni bir devir başlıyor artık. Becky, kendisine durduk yere sataşan Natalya ile uğraşacak, kemer feudu da Sashanın. Herşey gayet yolunda görünüyor.
WWE USA Champion Rusev ve onun pek de azimli rakibi Titus
Bu maçı değerlendirmeyeceğim dostlar, çok özür diliyorum. Çünkü fazlasıyla sıktı.
Devam edelim. Cena ve Rollins maçı ile. Bu konu hakkında uzun yazmayacağım zira bildiğiniz üzere John Cena AJ Styles ile, Seth Rollins de WWE World Heavyweight Champion ya da WWE Champion Dean Ambrose ile bir çekişme içerisinde. Rollinsin güreş yeteneğini hepimiz biliyoruz. Tek düze hareketlere sahip olsa da John Cenayı da biliyoruz. Bu ikili daha önce karşılaşmıştı PPVde bunu da biliyoruz. Açıkcası bence Rollins ile Dean ya da Rollins ile Reignsi izlemektense Rollins ile Cenayı izlemeyi tercih ederim. Tabi geçti o günler
Sonuç olarak, güzeldi işte Club ile desteklendi maç Club Cenanın peşini bırakmayacak gibi. Fakat Cenation tayfası üzülmesin bu duruma biliyoruz ki John Cena haftaya RAWı dağıtacak.
Jerichoyu hepimiz biliyoruz, son zamanlarda bilinçliveya bilinçsiz, çok fazla dayak yiyor ve çok fazla aşağılanıyor. Şovu izlerken açıkcası böyle bişey olacağını düşündüm. Öyle de oldu. Şova konuk olanların Sami Zayn ve Kevin Owens olması güzel. İkilinin arasındaki mücadelenin H.Reelde işlenmesi güzel bi plan. Fakat sorun, işin ucu Chris Jerichoya gelince oluyor. Özellikle gençlerden ve debuterlardan girdiği mücadelelerde pek başarılı olamıyor kendisi. Bir güreş efsanesine bakış, fazla eziliyor bunu hepimiz kabul ediyoruz zaten. Ayakta kapattığı bir şovu bırakın, herhangi bir hareketini birinin üzerinde uygulayıp segmenti kapadığı bir RAW şovunu şuan çok zor hatırlamaktayım. Zayn ve Owensa gelecek olursak yine hepimizin yakından tanıdığı iki isim, pek de söylenecek bir şey yok açıkcası. Ortada bir kemer olmamasına rağmen maziden gelen çekişme bizlere keyif veriyor ve neredeyse tamamımız bu feudu destekliyoruz. Feudun sürmesi, televizyon önünde sürmesi gayet güzel. Fakat biraz daha farklı olaylarla süslenebilse gayet hoş olur.
Enzo ve Cass ile Social Outcasts arasında olanlara gelelim. Enzo ve Cass hakkında da yazım var. Kendilerini yetenekli kişiler olarak görüyorum ve kemer konusunda biraz daha şans vermek gerekiyor diyorum ama WWE bu hafta, bu ikiliyi nasıl çıkabilecekleri en yüksekden bir iki aşağı çıkarmışsa, dün de indirdi. Local Competitors ile maça çıkarmak nedir ? Siz bu adamları PPVde şampiyonluk kemeri maçına çıkardınız yahu ! Hadi onu geçtim, Jobber Stable Social Outcasts ile aynı segmentte bulundurmak nedir ? Bilemiyorum. Şimdi biraz tarafsız gözle bakıyorum ve oldukça saçma geliyor. RAWda hiç bulunmasalar daha iyiydi.
Belki de şovun en beklenmedik olayı. The Miz vs Demon Kane. Biliyorsunuz The Miz film çekimleri dolayısıyla son zamanlarda RAWı biraz aksatmış durumdaydı. Döndüğünde ise hem kendi dönüşü, hem de karşısındaki rakibi şaşırttı. Demon Kane. En son WWE World Heavyweight Championship için şans alan Kane bir süredir jobbervari bir şekilde ortalıkda dolanıyor, arada eski Tag Team partneri Big Show ile birlikte dolanıp eski günleri yad ediyordu. Son yıllarda kademe kademe düşüş yaşadı ve bence şuan kariyerinin en diplerine yakın bir yerde. Ben o yerlere bir isim vereceksem ona Emeklilik derim. Üzgünüm, Kane en sevdiğim ilk 5 superstar içerisine rahat girer, fakat şu bir gerçek ki eski korkutuculuğu, eski coşturması yok kısaca eski Kane yok artık. Gimmick değişikliği de imkansız, zira debutundan beri, halihazırdaki Kane olarak karşımızda. Demon, Devils Favourite Demon, Big Red Machine. Hep aynı şeyler. Tabii eskisi gibi değil o ayrı. Belki alacağı bir IC kemeri onun yeniden dirilmesine sebebiyet verir mi ? Bilmiyorum, pek bir ümitsizim.
Yine pek sevmediğim ve pek de desteklemediğim bir hikaye, feud uzantısı ve maç. Cesaro MITB ve IC feudundan iyice uzaklaştı ve meşhur Perro reyiz ADR ile takılmaya başladı. Cesaroyu bir zamanlar, WWE WHCye layık görüyordum fakat eski görüntüsünden 1-2 tık daha aşağıda takılıyor. MITB onun için bir şans olabilirdi fakat pek de uygun değilmişse demek ki, alamadı. Apollo ve Sheamus
Biliyoruz işte saçma sapan bir feud. Koskoca WWE Champion Sheamus taaa nerelere geldi. Cenanın elinden kemeri nasıl aldığını, RAW şovlarında uzun aradan sonra onu ezmeye yakın bir konumda dövüştüğü günleri hatırlıyorum da duygulanıyorum açıkcası. Nereleri geldi. Apollo Crews denilen bir adamla çekişmekte
Çok duygulandım daha da yazamayacağım
Tag Team mücadelesi ! Açıkcası Wyatt Familynin New Daye sarması çok hoş. Kimileri, Wyatt Family sıktı diyor, kimisi, Wyatt Family Bray Wyattın tekli feudu üzerinden hareket etmeli diyor, kimisi de, daha fazlasını hak ediyor diyor. Ben şuan gayet iyi diyorum. Öncelikle belirtmek istediğim, bunlar zaten maç yapmadı ama gayet hoş segmentler çıkarıyorlar ortaya. Tabii bunun baş sorumlusu Bray Wyatt. Ben, bu feudda Brayın olmaması gerektiğini, daha yüksek bir şeye oynaması gerektiğini düşünüyordum ilk başlarda fakat şimdi o düşünceden vazgeçtim. Nedeni ise, birinci olarak kendisi Wyattın en önemli üyesi. İkincisi, 3. Kişi. Üçüncüsü, Bray Wyattdaki mikrofon yeteneği, konuşma kabiliyeti hiçbir Wyatt üyesinde yok. Sonuç olarak gayet hoş gidiyor. Yaratıcı segmentler, bir o kadar da eğlenceli, sürmeli ve artık bu çekişme maçlarla da süslenmeli.
WWE Dünya Ağırsiklet Şampiyonluğu ve Dean Ambroseun konu olduğu bir yazı yazmak istemedim. Çok yazıldı, çok çizildi ve bence birazcık sıktı. Sadece Dean Ambrosedan ve Seth Rollinsden ziyade daha farklı şeyler görmek istiyorum. Dile kolay, 2 yılı aşkındır bu kemer Shieldın 3 üyesinin arasında dönüp dolaşıyor, 4 yıla yakındır da bu 3 lü sürekli RAWda hatta çoğu zaman Main Eventde yer almakta. Kusura bakmayın ama ben sıkıldım, bu konu hakkında ayrı bir zamanda bahsedeceğim.
Eğer değerlendirmemi istediğiniz konu varsa spoiler içinde ya da özel mesajla belirtebilirsiniz. Cuma günü yeni bir bölümde ve konuda görüşmek üzere, hepinize iyi akşamlar.
Kane zaten en iyi zamanlarındada düşüşteydi.Ayrıca son metnindeki konuda haklısın.Ama Cena haftaya dağıtamıyacak.
Kane zaten en iyi zamanlarındada düşüşteydi.Ayrıca son metnindeki konuda haklısın.Ama Cena haftaya dağıtamıyacak.
Şeydir ya genelde, Cena 1 şov verir, 1 ya da 2 şov alır. Gerçi son zamanlarda bu uygulama çok olmuyor ama Cena'yı hepimiz biliyoruz.