Hallelujah ile Gündem Özel

Hallelujah

The Duke of Decency
Konular
50
6Q71.jpg

Merhaba arkadaşlar. Yazı dizimin 10. bölümüyle, 12. yazısıyla karşınızdayım. Hemen programa başlayalım. Umarım beğenirsiniz.

Bugünün tartışma konusu:

TNA X DIVISION CHAMPIONSHIP TITLE | DİKKAT ! SPOİLER İÇERİR

Şu anda bu kemer Eddie Edwards’da. Açıkçası ben bu kişiyi X Division kemeri için çok da iddaalı bulmuyorum. Doğru da bulmuyorum. Son TNA macerasından önce 1 – 1 buçuk yıl kadar WWE NXT’de bulundu. Daha sonra bilmediğimiz nedenlerden dolayı gönderildi. TNA’e geldi ve TNA’in en önemli PPV’si diyebileceğimiz Slmammiversary’de Trevor Lee’nin yarım yıla yaklaşan Title Reign’ine son verdi. Çoğumuz için sürpriz oldu bu, kabul etmek gerek. Zira Lee, X Division Champion olarak güzel bir şekilde ilerliyordu. Ben yabancı forumlarda ve sitelerde, azımsanmayacak kadar faz ama çoğunluk olmayan bir kitlenin bu şampiyonluktan sıkıldığına dair yazılarını okumuştum o zamanlar. Tabi gerçek neden bu mudur bilinmez. Belki de şimdilik bu kadardı Trevor Lee için. Eddie ise bugün şampiyonluğunun 16. Gününü yaşıyor. Yeni bir reign, aldıktan 2 gün sonra Bennett’e kaybetti ama Bennett de ertesi gün yine Eddie Edwards’a kemeri kaybetmişti. Yani şuan en son olarak kemer Eddie Edwards’da. Biraz yılan hikayesine dönmüş olabilir. Fakat durum bu. Bence yanlış yapıldı, bir ondan bir bunda. Zaten az olan seyircinin ilgisini biraz daha başka yönlere çekmek istedi belki TNA, ama ne olursa olsun, tıpkı Miz’in IC Title’ın prestijine zarar verdiği gibi aynı durumla X Division Championshipde de karşılaşacağız. Bu kemeri çok önemli kişiler kazandı. Austin Aries, Samoa Joe, Chris Sabin, RVD ve daha sayabileceğimiz geçmişin ve günümüzün en tanındık en sevilen isimleri. Yani, sanırım biraz daha özen gösterilmesi gerekir. Eddie’nin ciddi bir çalışmaya ve ciddi bir değişime ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum ben. Kiminiz bu fikre katılmayabilir ama bence X Division Championship kemerine yaraşır biri olmak, o kemeri yılan hikayeleriyle alıp, gerçek sahibi benim diyerek, illa ki kaybetsem de alırım demekle sağlanmıyor.

Eğer değerlendirmemi istediğiniz konu varsa spoiler içinde ya da özel mesajla belirtebilirsiniz. Salı günü yeni bir bölümde ve konuda görüşmek üzere, hepinize iyi akşamlar.

Konular
5,194
Christian Cage
Güzel yazmışsın ama keşke spoiler içermeseymiş. Gerçi ben aldım ama diğerleri için dedim. Eddie, X Division için harika birisi olabilir, kemeri daha da yükseltebilir. Uno uzun süreli reigninde beni baya sıkmıştı açıkçası. Ardından Lee aldı, Everett da geldi. Bu ikili iyiydi, Eddie onlardan daha da iyisini yapabilir ama X Division güreşçi sayısı bana göre az. Nitelikli ama nicelik az. Gerçi ben Eddie'nin daha büyük bir planın parçası olduğunu düşünüyorum. Malum Destination X şovu yaklaşıyor ve orada bir Option C kuralı var. Eddie, kemeri bırakıp TNA WHC maçına çıkabilir, ana şampiyon olarak baya da keyifli olur, hem Lashley'den de kurtuluruz. Daha da fazlası: TNA'de hep birlikte olduklarında takım olan Eddie ve Davey, ilk kez birlikte olmayabilir, fazlası; düşman olup feuda da girebilirler. Keşke olsa da nedir bu Lashley sevdası...

The Sinister Scotsman

Invisible Hand
Konular
4,096
"The Franchise" Shane Douglas
-
Yazı dizini beğeniyor olsam da bu konu çok fazla hata içeriyor. Eddie Edwards'ın NXT macerası 1-1.5 yıl değil sadece toplama vuracak olursak birkaç hafta sürdü. Ayrıca yazı spoiler üzerine kurulu zira Edwards'ın kemeri kaybettiği şov yayınlansa da, geri aldığı şov henüz yayınlanmadı. Eğer spoiler okumayan biri olarak direkt bu yazıya girseydim çok büyük sıkıntı olacaktı benim açımdan. Trevor Lee'nin rakipsiz kalan ve artık sıkmaya başlayan reignini sadece Edwards durdurabilirdi. Çünkü TNA bu Helms Dynasty senaryosunu daha fazla büyütecek durumda değildi ve bu senaryo dahilinde yeterince kemer reignini uzatacak heel hamlelerini kullandılar. Eddie Slammiversary'de kemeri alana kadar 2-3 kez kemeri almaya çok yaklaştı ama bir türlü rakibin taktiklerini aşıp kemeri alamadı. En sonunda da artık Lee'nin ve Helms Dynasty senaryosunun daha fazla tıkanacağı noktada (ki TNA'in Eddie kadar iyi ve kaliteli başka bir contender çıkartma şansı olmadığı için) kemer Edwards'a geçti. Yaklaşan Destination X döneminde bu kemerin senaryo açısından en çok önem taşıdığı zamanda Eddie kemer sahibi olarak Lee'den çok daha iyi bir seçim. Zira şirketin şu anda heel bir ana kemer şampiyonu varken karşısına Option C sayesinde Wolves Nation dalgasıyla büyük bir destek alan face bir aday çıkartmak, heel bir Trevor Lee çıkartmaktan 5000 kat daha doğru olur. Eddie gibi şahane bir güreşçiden son WWE Cruiserweight şampiyonu Hornswoggle gibi bahsetmişsin, Eddie'yi yeterince izlemediğini düşünüyorum. Aynı zamanda Lee'nin reigninin son demlerini de.

World Class Maniac

Kayıtlı Üye
Konular
2,525
Mick Foley
Güzel bir konuya değinmişsin, bir konuya değinmek istiyorum. Trevor Lee'nin gerçekten sıktığını düşünen bir kesim var, evet. Bunu fanboyum diye söylemiyorum ama gerçekten keyif veriyordu bana Lee'nin reign'i. Rolünü de Helms ile gayet iyi oynuyorlardı bence. Ve şunda sonuna kadar katılıyorum, Edwards'ın bir değişime ihtiyacı var. Asıl beni sıkan etmenlerden birisi kendisi. Ayrıca Lee'den kemeri eninde sonunda alacaklardı, fakat bu Everett'dan neden olmasın? Yani ben kesinlikle isterdim böyle bir şeyi. Face turn ile arkasına güzel de bir destek alsaydı Everett, gerçekten keyif veren bir feud izlerdik ki bundan adım gibi eminim. Ayrıca X Division kadrosuna da bir nefes aldırırlardı. Çünkü roster'a bakacak olursak gerçekten çok kısıtlı.

Hallelujah

The Duke of Decency
Konular
50
Güzel yazmışsın ama keşke spoiler içermeseymiş. Gerçi ben aldım ama diğerleri için dedim. Eddie, X Division için harika birisi olabilir, kemeri daha da yükseltebilir. Uno uzun süreli reigninde beni baya sıkmıştı açıkçası. Ardından Lee aldı, Everett da geldi. Bu ikili iyiydi, Eddie onlardan daha da iyisini yapabilir ama X Division güreşçi sayısı bana göre az. Nitelikli ama nicelik az. Gerçi ben Eddie'nin daha büyük bir planın parçası olduğunu düşünüyorum. Malum Destination X şovu yaklaşıyor ve orada bir Option C kuralı var. Eddie, kemeri bırakıp TNA WHC maçına çıkabilir, ana şampiyon olarak baya da keyifli olur, hem Lashley'den de kurtuluruz. Daha da fazlası: TNA'de hep birlikte olduklarında takım olan Eddie ve Davey, ilk kez birlikte olmayabilir, fazlası; düşman olup feuda da girebilirler. Keşke olsa da nedir bu Lashley sevdası...

Yazı dizini beğeniyor olsam da bu konu çok fazla hata içeriyor. Eddie Edwards'ın NXT macerası 1-1.5 yıl değil sadece toplama vuracak olursak birkaç hafta sürdü. Ayrıca yazı spoiler üzerine kurulu zira Edwards'ın kemeri kaybettiği şov yayınlansa da, geri aldığı şov henüz yayınlanmadı. Eğer spoiler okumayan biri olarak direkt bu yazıya girseydim çok büyük sıkıntı olacaktı benim açımdan. Trevor Lee'nin rakipsiz kalan ve artık sıkmaya başlayan reignini sadece Edwards durdurabilirdi. Çünkü TNA bu Helms Dynasty senaryosunu daha fazla büyütecek durumda değildi ve bu senaryo dahilinde yeterince kemer reignini uzatacak heel hamlelerini kullandılar. Eddie Slammiversary'de kemeri alana kadar 2-3 kez kemeri almaya çok yaklaştı ama bir türlü rakibin taktiklerini aşıp kemeri alamadı. En sonunda da artık Lee'nin ve Helms Dynasty senaryosunun daha fazla tıkanacağı noktada (ki TNA'in Eddie kadar iyi ve kaliteli başka bir contender çıkartma şansı olmadığı için) kemer Edwards'a geçti. Yaklaşan Destination X döneminde bu kemerin senaryo açısından en çok önem taşıdığı zamanda Eddie kemer sahibi olarak Lee'den çok daha iyi bir seçim. Zira şirketin şu anda heel bir ana kemer şampiyonu varken karşısına Option C sayesinde Wolves Nation dalgasıyla büyük bir destek alan face bir aday çıkartmak, heel bir Trevor Lee çıkartmaktan 5000 kat daha doğru olur. Eddie gibi şahane bir güreşçiden son WWE Cruiserweight şampiyonu Hornswoggle gibi bahsetmişsin, Eddie'yi yeterince izlemediğini düşünüyorum. Aynı zamanda Lee'nin reigninin son demlerini de.

Spoiler içerisine alacağım fakat şovun spoilerları forumda paylaşıldı sanırım, mutlaka görülmüştür. Bu yazıyı yazmak için bunlardan bahsetmek zorundaydım. Üzgünüm ama. Bir dahakine dikkat edeceğim. Eddie'nin kalitesiz ve yeteneksiz biri olduğunu düşünmüyorum. NXT'de az bulunduğunu söylemişsin, az göründü deseydin daha doğru olurdu 1 yıla yakın WWE'de bulundu kendisi hatta daha fazla. Tekrar üzgünüm.. Konuyu editledim. Yorumların için teşekkürler. :)