Lise başlangıcı itibariyle 13 yaşından beri sağlık sektöründen birisi olarak 10 yılı aşkındır çevremin çoğu (özellikle lise ve üniversitede) kız olduğundan çokça yakın kız arkadaşım oldu. (Saydım da "yakın arkadaş" kategorisine 10 kızı sokabildim kafamda.)
İki taraf da bekar veya ciddi bir ilişki arayışında değilse pek tabi olabiliyor ancak:
Kızın sevgilisi olması durumu var: Yukarıdaki 10'ludan bunu yaşayıp benimle ilişkiyi kopartan da oldu, tam tersine bir sıkıntı olmayan ve hatta eşiyle beraber evimde misafir ettiğim de oldu. Biraz erkeğe bağlı bir durum. . Bu durumda kızdan gelen veya ima edilen baş başa görüşmeme, birbirinin evine tek girmeme, baş başa alkol almama gibi isteklere sonsuz saygı duyuyorum ancak bana bu konuda açıklama yapılması gerektiğini düşünüyorum çünkü insan öbür türlü arkadaşlığında nerede duracağını bilemeyip karşısındaki rahatsız etmemek için gerekenden iki üç kat mesafe koyabiliyor.
İkili ilişki anlamında bu 10 kızdan hiçbiriyle cinsel bir şey yaşamadım. Elbet "arkadaş" olarak davrandığım ancak cinsel istek duyduğum veya fazla tensel temasta, ergenlik döneminde daha fazla olmak üzere, anlık etkilendiğim durumlar olmuştur; bunlar da doğanın gereğidir ve bir erkeğin düşündüğünün aksine kız taraf için "dünyanın sonu" değildir. Erkek, bu arzusunu bastırıp arkadaşlığını sürdürebilir; sürekli çükümüz tavan gezmiyoruz ne de olsa.
Bir de erkek tarafı var: Çevremde, özellikle endüstri meslek lisesi ya da askeriye gibi erkek çoğunlukta yerlerde hayatını idame ettirmiş/ettiren erkeklerin daha az kızla diyaloğa geçmesi sonucu arkadaşları dahi olsa her kıza "olası cinsel hedef" gözüyle bakmalarına şahit oldum. Harici çevresinde çok kız olup buna bir türlü doymayan tiplemeler de mevcut. Böyle bir ortamda ben de olası ciddi kız arkadaşımın "yakın erkek arkadaş" kisvesi altına aldığı şahısa tam güvenebileceğimden emin değilim.
Özet olarak bazı durumlarda olur, bazı durumlarda olmaz, birçok nitel ve nicel değişken mevcut.
Ek: Bilimsel makale gibi oldu sdlfkjsdkfsdf.