Muhalefet ve İktidar Zaferi Arasında Çıkan Yatırım Belirsizliği

Cyber

Kayıtlı Üye
Konular
124
Brock Lesnar
Lafı kısa tutacağım, önümüzdeki seçimleri muhalefetin kazanması halinde, Türk lirasının değerinde astronomik seviyede artışlar yaşanacağı bariz. Bu her ne kadar ülkenin yararına olsada bir çok kişinin kısa ve orta vadeli yatırımlarınında çöp olması anlamına geliyor. Ben şahsen mayıs ayında durumu son kez gözden geçirmeyi ve hala muhalefeti önde görüyorsam elimdeki bütün altın ve dövizi bozdurup faize yatırmayı planlıyorum. Sizin bu konuda bir planınız var mı?

The Unleashed

Hall Of Famer
Konular
1,926
Adam Cole
-
Ekonomi tahmin edilenden çok daha kötü seviyede. Depremin ülkeye maliyetinin uzun vadede 200 Milyar Dolar'ı bulması beklenirken TL Doların düşeceğini düşünmek saçmalık olur. Ülkenin başına kim geçerse geçsin en iyi ihtimalle 20 bandında kalır USD. Ama bu hükumet devam ederse 25-30 bandına kısa sürede rahatlıkla gideriz.

Cyber

Kayıtlı Üye
Konular
124
Brock Lesnar
Ekonomi tahmin edilenden çok daha kötü seviyede. Depremin ülkeye maliyetinin uzun vadede 200 Milyar Dolar'ı bulması beklenirken TL Doların düşeceğini düşünmek saçmalık olur. Ülkenin başına kim geçerse geçsin en iyi ihtimalle 20 bandında kalır USD. Ama bu hükumet devam ederse 25-30 bandına kısa sürede rahatlıkla gideriz.
Bir ara ekonomi bakanlığı boşa çıkınca 2-3 lira değer kazanmıştı TL otomatikman. 20 bandında kalacağını düşünmek hiç gerçekçi durmuyor.

The Unleashed

Hall Of Famer
Konular
1,926
Adam Cole
-
Bir ara ekonomi bakanlığı boşa çıkınca 2-3 lira değer kazanmıştı TL otomatikman. 20 bandında kalacağını düşünmek hiç gerçekçi durmuyor.
Enflasyon verilerinin açıklanması gibi düşün. Devletin başına gerçek istatistikleri veren insanlar geçince ekonominin kötülüğünün buz dağının saklanan kısmı olduğu gibi ortaya çıkacak. O andan sonra 20 bandında tutmak başarı olur zaten. Düzgün bir ekonomi planıyla onu başaracaklarini düşünerek 20 bandı diyorum. Yoksa daha kötüsü de olabilir yine.

Cyber

Kayıtlı Üye
Konular
124
Brock Lesnar
Enflasyon verilerinin açıklanması gibi düşün. Devletin başına gerçek istatistikleri veren insanlar geçince ekonominin kötülüğünün buz dağının saklanan kısmı olduğu gibi ortaya çıkacak. O andan sonra 20 bandında tutmak başarı olur zaten. Düzgün bir ekonomi planıyla onu başaracaklarini düşünerek 20 bandı diyorum. Yoksa daha kötüsü de olabilir yine.
Yeni hükümetin arkasında batı desteğide olacak. Çok hızlı toparlanılacağı inancındayım ben görelim bakalım.