RPG: Sayılarla Pasifik | 10.02.2019

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

RebelVoice

Emekli
Konular
5,758
-
-
Yalnız hala daha ben aynı şeyleri savunuyorum. Bana göre sadece promo ile bir kıstas yapılmamalı. Herkes iyi promo kesmek zorunda değil, kimisi iyi promo keser kimisi ise iyi takip yapar. Bazı isimler belki, promo eksikliğini daha fazla takip yaparak, şovlara daha çok yorum atarak yapıyor. Ben her zaman standart seviyede promo kesebilen ve şovlara fazlaca yorum atabilen, takipte olan insanların push almasından yanayım, bu benim fikrim. Şovlara içi boş yorumları sorgulayabilirsiniz tabii, ben iyi promo kesiyorum ama adam şova 80 tane gereksiz mesaj atıyor, bunun sonucunda benden daha mı iyi yerlere gelecek? Diye sorabilirsiniz kendi kendinize. Bunun ayrımını ekip üyeleri yapıyor. Burada herkes farklı düşünceleri savunabilir. Bu konuyu da insanlar etkilensin felan diye açmadım. Bu konunun açılma sebebi RPG'deki etkinlik sayısını arttırmak, RPG bölümünü az da olsa canlandırmak. Sana da katılıyorum, insanların özel hayatları var ve iki saat veya dört saat bilgisayar başında takip yapmakta zorlanabiliyor. Ama özel hayatından fedakarlık yapıp iki saat, dört saat şov takip eden adamlar da bana göre bir adım önde. Dediğim gibi bunun ayrımını ve ölçüsünü ekip yapıyor. RPG'de herkes tatmin olamadığı için hep yakınmalar, şikayetler olmuştur, bu konu üzerinden bu kadar yaygara kopabileceğini sanmıyorum ben ya. Bu arada senin mesajına bende sert bir şekilde cevap vermişim, kusura bakma.

İşte şu listeye gireyim diye bile o 80 gereksiz yorum olur 180. Artı şu tip şeyler yüzünden adam der ben şovumu takip ediyorum diyip promo kesmeyip push isteyecek insanlar da vardır illaki. Bak mesela ben 2 hafta önce en son promomu kestim ama promo kısmına girdiğinde ilk sayfada promomu görebilirsin. Asıl teşviğin promo kısmında olması gerekir, son senaryoya göre artan ilgi malum, yorum sayısı ortada. Ama promoda ben şahsen işlerimden ötürü daha uzun aralıklarla promo kesmeme rağmen 2 promomun tek sayfada gözüktüğünü hatırlıyorum. O yüzden yanlış buldum konuyu. Teşvik kısmı promoda olmalıdır.

Konular
507
İşte şu listeye gireyim diye bile o 80 gereksiz yorum olur 180. Artı şu tip şeyler yüzünden adam der ben şovumu takip ediyorum diyip promo kesmeyip push isteyecek insanlar da vardır illaki. Bak mesela ben 2 hafta önce en son promomu kestim ama promo kısmına girdiğinde ilk sayfada promomu görebilirsin. Asıl teşviğin promo kısmında olması gerekir, son senaryoya göre artan ilgi malum, yorum sayısı ortada. Ama promoda ben şahsen işlerimden ötürü daha uzun aralıklarla promo kesmeme rağmen 2 promomun tek sayfada gözüktüğünü hatırlıyorum. O yüzden yanlış buldum konuyu. Teşvik kısmı promoda olmalıdır.

Bu konuda bir yere varılmaz. Dediğim gibi promo veya takip konusunun kıstasını ekip yapacaktır. Ben bir ekip üyesi olmadığım için, bundan bağımsız olarak açtım bu konuyu.

RebelVoice

Emekli
Konular
5,758
-
-
Bu konuda bir yere varılmaz. Dediğim gibi promo veya takip konusunun kıstasını ekip yapacaktır. Ben bir ekip üyesi olmadığım için, bundan bağımsız olarak açtım bu konuyu.

Ben sadece beklenilen etkiyi zaten son senaryoyla alındığı için promo kısmına teşvik için yöntem bulunması gerektiğini savunuyorum.

Aschentef

Banned
Konular
2,726
Cody Rhodes
Johnny Gargano
İyi maç, bitiyor, bitmiş olabilir, bitecek.

Bunları çok kullanacağız gibi artık. xd

Money Makerz

꧁ finest ꧂
Konular
2,522
Cassie Lee
Hunico
Bence takip çok gereksiz. Bundan push verildiğini biliyorum ama işi gücü olan insanlar var. Hem ayrıca ben aha şimdi bu kazandı, bak bu sefer bitti tarzı takip yapabilecek kafada bir insan değilim, RPG beni o kadar heyecanlandıran bir bölüm değil. Altı üstü bir oyun sonuçta. Eğer push verilecekse promolardan verilsin. Hem yaratıcılık seviyesine göre adil bir dağılım olur. Çünkü bazı fazla zeki arkadaşlar çok mesaj atıp push kovalama derdine düşüyor.

Free The Flame

Kayıtlı Üye
Konular
595
Bobby Lashley
-
Ben devamlı olarak promo veya konuşma gösterisi de atıyorum zaten. İçim rahat o yüzden.

Gece

Night God
Konular
462
Finn Balor
Bence takip çok gereksiz. Bundan push verildiğini biliyorum ama işi gücü olan insanlar var. Hem ayrıca ben aha şimdi bu kazandı, bak bu sefer bitti tarzı takip yapabilecek kafada bir insan değilim, RPG beni o kadar heyecanlandıran bir bölüm değil. Altı üstü bir oyun sonuçta. Eğer push verilecekse promolardan verilsin. Hem yaratıcılık seviyesine göre adil bir dağılım olur. Çünkü bazı fazla zeki arkadaşlar çok mesaj atıp push kovalama derdine düşüyor.

Altı üstü bir oyunda olsa emek veriliyor. Satırlarca şovlar yazılıyor ama eğer takip olmazsa yazmanın anlamı ne? İnsan emeğinin karşılığını almak ister, takip'in gereksiz olduğunu düşünmüyorum. Eğer takip gereksiz olsaydı şu son zamanlarda RPG bu durum da olmazdı. Takip RPG'nin en zahmet isteyen kısımlarından eğer kişi bunu yapmayıp sadece promo kesecekse çok basit gözüküyor. Ders çalışma saatinin yarısını feda edip takip eden insan sık push almak için yapmıyor bana kalırsa. Bu fedakarlığı sık canlı takip ederken diğer arkadaşlarım ile birlikte takip etmek istediği için yaptığını düşünüyorum. Yani en azından şahısım adına konuşuyorum. Takip için fazla push verilmiyor, bu zamana kadar gözlemim bu şekilde. İş zaten promo da bitiyor. Önerine göre Adil dağılım olacağını da düşünmüyorum. Dediğim ders çalışma saatini feda edip takip eden birisi ve takip etmeyen birisine göre adil görünmüyor. Zaten bu olursa aktiflik daha çok düşer gibi duruyor.

Money Makerz

꧁ finest ꧂
Konular
2,522
Cassie Lee
Hunico
Altı üstü bir oyunda olsa emek veriliyor. Satırlarca şovlar yazılıyor ama eğer takip olmazsa yazmanın anlamı ne? İnsan emeğinin karşılığını almak ister, takip'in gereksiz olduğunu düşünmüyorum. Eğer takip gereksiz olsaydı şu son zamanlarda RPG bu durum da olmazdı. Takip RPG'nin en zahmet isteyen kısımlarından eğer kişi bunu yapmayıp sadece promo kesecekse çok basit gözüküyor. Ders çalışma saatinin yarısını feda edip takip eden insan sık push almak için yapmıyor bana kalırsa. Bu fedakarlığı sık canlı takip ederken diğer arkadaşlarım ile birlikte takip etmek istediği için yaptığını düşünüyorum. Yani en azından şahısım adına konuşuyorum. Takip için fazla push verilmiyor, bu zamana kadar gözlemim bu şekilde. İş zaten promo da bitiyor. Önerine göre Adil dağılım olacağını da düşünmüyorum. Dediğim ders çalışma saatini feda edip takip eden birisi ve takip etmeyen birisine göre adil görünmüyor. Zaten bu olursa aktiflik daha çok düşer gibi duruyor.

Zevk için oynanan oyunu tryhard bir şekilde takip etmek bana göre değil. İstersem ben yazayım şovları yine de oturup şu kaç yorum atmış, bu bu kadar yorum atmış derdine düşmem. Umrumda dahi olmaz. Herkes emek verildiğini biliyor, millet işini gücünü bırakıp yorum attığında "Achievement unlocked: emeğe saygı gösterildi" olmuyor. Zaten herkes emeğe saygı olarak 2-3 yorum atıyor ama adam 40 yorum attı diye fazladan push alıyorsa asıl bu adaletsizlik oluyor.

RebelVoice

Emekli
Konular
5,758
-
-

İyi de birķaç insan dışında iş bitiren kısım olan promoyla uğraşan yok, asıl ilgi oraya çekilmesi gerekmez mi?

Patron

Müdüriyet No More
Konular
2,188
-
Karakterlere senaryo ve push verme sistemimiz hakkında bir açıklama yapmak gerekiyor sanırım.

RPG adı üzerinde rol yapma oyunu, bunu herkes biliyor zaten. Bu nedenle düzenli olmak kaydıyla iyi promo kesen ve karakterini her yönden iyi canlandıran üyelerin iyi senaryo ve push almaları kaçınılmazdır.

RPG'de şovlar canlı yayın üzerinden yürüyor. Güreş nasıl canlı izlendiği vakit daha çok zevk veriyor, RPG de bu şekilde canlı takip edildiği zaman zevk veren bir oyun. Bu yüzden canlı yayınlar bizler için önemli. Canlı yayınlar sırasında size "Şov boyunca burada kalın. Milyon tane mesaj atın ve push alın." gibi bir dayatma yapmıyoruz. En azından ara ara mesaj atmanız, heyecanlandığınız yerde belki daha sık mesaj atarak takip yapmanız yani sonuç olarak bize o şovu takip ettiğinizi bir şekilde göstermenizi istiyoruz. İsteyenler şov boyunca mesaj atarak canlı olarak yayına katılır ve sohbete dahil olabilir. Buna kimse karışamaz veya engelleyemez. İşiniz varsa, daha önce defalarca da dediğimiz gibi sonradan gelip şovu yorumlamanız bekleniyor, ki bazı kullanıcılar bu şekilde yorumlama yapıyor. Bu kullanıcılardan bazılarının iyi senaryolar aldığını da görebilirsiniz.

Sonuç olarak kısaca sizden beklediğimiz iki olay var:

1) Karakterinizi en iyi şekilde kullanarak düzenli bir şekilde promo/konuşma gösterisi yazmanız
2) Şovları takip ettiğinizi bize kanıtlamanız.

Ekip olarak push verme mekanizmamız bu iki aşamadan oluşuyor. Bazı kullanıcılar karakterini o kadar iyi kullanamasa da iyi şov takibi yaptığı için push verebiliyoruz. Bazı kullanıcılara ise karakterini çok iyi kullandığı için şov takibi zayıf olsa da push verebiliyoruz.

Sonuç olarak, iyi promo kestiğinizi düşünüyorsak zaten değerli senaryolarda bulunmanız kaçınılmaz. Ama şov takibinin de bizim için önemli bir unsur olduğunu unutmayın. İyi şov takibi yapanları da "boş mesaj atıyorlar" gibi imalarda bulunarak küçümsemeyin/aşağılamayın. Oldukça boş mesaj atan kullanıcılar için bir ceza sistemimiz mevcut zaten.

Açıklamanın ardından tartışma çıkan konuya geçeyim. Attitude Adjustment tarafından açılan bu konunun temeli istatistik paylaşımına dayanıyor. Bu istatistikleri biz de takip ediyoruz. Elbette bunu siz de edebilirsiniz. Şova atılan toplam yorum sayısına tıklandığı vakit bu mesaj sayıları zaten karşınıza çıkıyor. Amaç burada bu mesaj sayılarını göstermek değildi. Amaç, RPG için her yönden teşvik. "Listeler" adında bir bölüm açtık ve bu bölümü RPG üyelerine adadık. Bu bölümde istediğiniz gibi liste paylaşımı yapabilirsiniz. Hemen hepsine onay veriyoruz zaten. RPG için açılan her konu, RPG'nin konuşulmasına sebep veren her konu, RPG'nin yaşanılırlığını artırıyor. RPG bir oyun olmasına rağmen bu oyunun daha içten yaşanması ekip olarak ana amacımız. Bu amaçla, üyelerin farklı bölümlerde konu açması veya görüş bildirmesine karşı çıkmıyoruz; aksine bunu destekliyoruz. Sizler de gelin ve liste konusu açmak isteyin, sosyal mekan oluşturun, hatta geçen senelerde olan röpörtaj programlarını yapın. Bizler bunların olmasını dört gözle bekliyoruz.

Kısaca, bu konunun açılmasına bizler onay verirken veya Attitude Adjustment'in bu konuyu açarken amacı "Bakın çok mesaj atanlar bunlar, push'u da elbette bunlar alsın." göndermesi değildi. Bu konu açıldığı vakit, RPG ekibinde bir algı değişikliği olmadı. Biz yine aynı sistemimizle iyi oyuncuları belirleyip iyi senaryoları onlara vermeye çalışıyoruz. Oyuncular da bunun farkına varsın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...