Sting vs. Vampiro Feud İncelemesi

Hallelujah

The Duke of Decency
Konular
50

HAZIRLAYAN: HALLELUJAH

L3AW.jpg

STING VS. VAMPIRO

Feud Öncesi ve Feudun Ayak Sesleri

STING: 99 yılının orta zamanlarında Sting, WCW World Heavyweight Championship turnuvasında yer aldı. Brian Knobs, Meng, ve Luger gibi kişileri yenip yarı finale kadar ulaştı. Yarı Final maçında Bret Hart ile karşılaştı ve yenildi. Maç sonunda Sting, Hart'ın elini sıktı ve Face Turn yaptı. Daha sonra dikkatini Luger'a çevirdi ve Elizabeth'in de içinde yer aldığı bir feud oldu. Starrcade 1999'daki maçı Sting, Elizabeth'in kendisinin beyzbol sopasıyla kendisine vurması nedeniyle diskalifiye ile kazandı. Bir kaç ay Sting aksiyondan uzak tutuldu, yani ara verdi gibi birşey, bu feud 19 Mart 2000'de Uncensored PPV'si ile sonlandı. PPV'de gerçekleşen Lumberjacks with Casts maçında, Elizabeth ve Ric Flair'ın engellemelerine rağmen, Vampiro'nun gelip Elizabeth'i uzaklaştırıp kendisine finisher yapan Luger'a sopasıyla vurup ona yardım etmesiyle kazandı Sting. Daha sonra bu ikili, güreş yorumcularının "Boyalı Çocukların Kardeşliği" olaraktan birlikte dövüşmeye başladılar. Bu ortaklık fazla uzun sürmedi, daha sonra araları açıldı ve Sting saf değiştirerek Lex Luger (The Total Package) ve Ric Flair ile aynı safta yer almaya başladı. 2 -3 hafta Vampiro ile rakip oldular. 16 Nisan 2000'de Spring Stampede PPV'sinde Sting, USA Championship Turnuvası Yarı Finalinde Vampiro'yu yendi. Sting aynı gece boşta olan kemer için Scott Steiner ile maç yaptı ve bu maçı Vampiro'nun müdahelesi yüzünden kaybetti.

VAMPIRO: Vampiro 99 larin ortasında, Dr. Death ve Oklahoma ile feuda girdi. Starrcade 99 da gerçekleşen maçta ayrı ayrı maçlarda ikisini de yendi. Daha sonra ikiliyle uğraşmaya devam etti ve genelde başarılı oldu. Fakat Oklahoma tarafından sürpriz bir şekilde mağlup edildiği de oldu. 2000'in başlarında ise Vampiro, Sting'e yardım etmesiyle birlikte birden gündeme oturdu. Stingde yaklaşık 2 haftalık bir ortaklık kurdu fakat daha sonra bu ortaklık düşmanlığa dönüştü. İkili, Spring Stampede 2000'de WCW USA Championship Turnuvasının Yarı Finalinde karşılaştı. Karşılaşmayı Sting kazandı. Aynı gece, Scott Steiner ile boşta olan kemer için karşılaşan Sting, maçı kazanmaya çok yakın olduğu bir zamanda, Stinger Splash için köşeye çekilmesi nedeniyle maçı kaybetti. Zira köşeye çekilip hareket hazırlandığında ringin altından Vampiro çıktı. Sting'i yırtık taraftan içeriye çekip hırpaladı ve ringe tekrar gönderdi. Scott Steiner ise kendisine verilen ikramı kabul etti, maçın galibi ve kemerin sahibi oldu.

Feud Başlıyor !

If34.jpg

Feudun başlamasından sonraki ilk maç 24 Nisan 2000 WCW Monday Night Nitro'da oldu. Vampiro ve Sting First Blood maçında karşılaştı. Sting maçın başlarında Vampiro'yu resmen rezil etti. Daha sonra Vampiro ring dışına çıkıp taunt attı ve yukarıdan ringin tamamına yayılacak kadar fazla bir kan aktı. Sting kalkmaya çalıştıysa da başaramadı. Vampiro ve arkadaşları Sting'in tişörtüne çengeli taktı ve Sting yukarı doğru çekildi, baygındı, korkutucu bir manzaraydı.

AbU0.jpg

26 Nisan 2000 WCW Thunder şovunda Sting, gödterildi. Geri dönmüştü ama hala üstü başı kıpkırmızıydı, hiç yıkanmadı mı acaba diye düşünmedim değil. O halle The Wall ile karşılaştı. Onu yendi fakat maç sonu Vampiro yine ona saldırdı. The Wall ile birlikte Sting'i dövdüler.

9NJ4.jpg

1 Mayıs 2000 WCW Monday Night Nitro'da bu ikili mezarlıkta görüldü. Vampiro mezarlıkta promo kesti. Sting de onu aramak için oralarda takıldı. Sonunda birbirlerini buldular ve Vampiro bir süre kaçtıktan sonra sonunda Sting'in kafaya küreği indirdi. Şovun son bölümlerinde ringde ahkam kesen Vampiro'ya Sting saldırdı ve bu şovu ayakta kapatmayı başarabildi.

İlk PPV ve Devam !

7 Mayıs 2000'de ikili WCW Slamboree 2000'de karşılaştı ve maçın galibi Sting oldu. Bu PPV'den sonra ikilinin mücadelesi biraz durgunlaştı. 15 Mayıs Nitro şovunda Steel Cage House of Pain maçında karşı karşıya geldi ve bu maçı da Sting kazandı.

29 Mayıs 2000 Monday Night Nitro şovunda, Terry Funk ve Vampiro arasında Hardcore Championship maçı gerçekleşti. Sting'in Vampiro'ya da saldırdığı maç No Contest bitti. Sting rakibini alev lambası ile yakacakken görevliler gelip onu uzaklaştırdı. Aynı gece Billy Kidman ile maça çıkan Sting'e Vampiro aynı şekilde saldırdı. Vampiro ve New Blood Sting'e saldırdı ama Hogan ve Bischoff olaya müdahele etmek istedi ama dayak yediler. Vampiro bir çöp kutusunda Hogan'ın yırtık tişörtünü yaktı. Sting'i kaldırıp yanan çöp kutusuna doğru sürükledi ama KroniK takımı geldi ve Vampiro'yu durdurmayı başardı.

5 Haziran'da Vampiro, USA Champion Scott Steiner ile kemer maçına çıktı, fakat Sting maça karıştı ve Vampiro'nun kemeri almasını engelledi.

7 Haziran'da Sting The Cat ile karşılaştı. Vampiro maça karıştı ve Sting'i spiker masasına Rock Bottom'ladı.

İkinci ve Son PPV - Feudun bitişi

IRbM.jpg

11 Haziran The Great American Bash PPV'sinde, son zamanlarda ateşle gerçekten fazla oynaşan bu ikili, Human Torch maçında karşı karşıya geldi. Titantronun üstündeki demirliklerde geçen maç sonucunda rakibini yakan Vampiro, maçın galibi oldu ve Sting karşısında ilk defa bir PPV'de galip geldi.

4434388_o.gif

Bu maçtan sonra Sting'e öldü süsü verildi. Vampiro'da bu süre içerisinde The Demon ile feuda girdi. Onunla olan 9 Haziran Bash at the Beach'de Graveyard maçından sonra promo kesen Vampiro'ya etkileyici bir şekilde saldırıp return gerçekleştirdi Sting. Feud sona erdi, bu tarihten sonra aralarında aylarca maç olmadı, karşı karşıya olduğu maçlar ya vakit doldurmalık ya da tag maçlarıydı.

Feud Sonrası Sting ve Vampiro

Bu feuddan sonra Vampiro, 2 hafta Great Muta ile uğraştı. Daha sonra bu ikili tag team olarak yollarına devam ettiler. (Dark Carnival) Çeşitli maçlara çıktıktan sonra 13 Ağustos 2000'de New Blood Rising şovunda kemeri kazandılar. Ertesi günkü Nitro şovunda kemeri J.Guerrera ve Rey Mysterio Jr.'a kaybettiler. Eylül ayının ilk 3 şovunda Sting'le 1 kez tekli 2 kez takım olarak güreşti, tekli maçı kazanıp diğerlerini kaybetti.

Sting ise Jeff Jarrett ile bir feuda girdi. Bir çok kez kemer şansı yakaladı fakat bunları değerlendiremedi. Jarrett ile başa baş geçen bir feudu oldu. Jarrett'dan sonra en çok Booker T ve Scott Steiner ile maç yaptı. 2000'in son PPV'sinde Halloween Havoc şovunda Jeff Jarrett'a 14 küsür dakika sonunda mağlup oldu. Kasım 2000'de, Scott Steiner tarafından saldırıya uğradı ve sakatlandı. Böylece 2000 senesi Sting için bitmiş oldu.

Cigaretta

Eren Bülbül Kalbimizdesin
Konular
333
Scott Hall
Vampiro sevdiğim bir isimdi benim. HoP maçınıda çoğu kişinin aksine çok beğenmiştim. Eline sağlık. Bende yakın zamanda Hogan vs Kidman feudunu incelemeyi düşünüyorum.

World Class Maniac

Kayıtlı Üye
Konular
2,525
Mick Foley
Human Torch maçı saçmalığın daniskasıydı. Birincisi, titantron'a tırmanmadan önce Sting'in üzerine baştan aşağı benzin dökmüştü. Buna rağmen Sting, aleve ulaşmak için Vampiro'nun ardından titantron'a çıkmaya çalıştı. Geride olduğu halde. İkincisi, Vampiro'nun yükseklik korkusu vardı. Spikerler böyle söylüyordu en azından. Spiker demişken, maç halihazırda devam ederken ve tezahüratlar gayet yüksekken Schiavone'nin "arenada derin bir sessizlik var", "kimse birinin yanmasını istemiyor" gibi şeyler söylemesi de beni çileden çıkardı. Network değil de illegal olarak izlediğim için seyircilerin tezahüratlarını açıkça duyabildiğimden insanların Sting'e Vampiro'yu yakmasını söylediğini duyabiliyordum yani. Bunun yanında internette şöyle bir yorum var. Maçın sonlarına doğru Vampiro'nun maskesi çoktan erimeye başlamıştı ama Sting'in maskesinde hiçbir bozulma yoktu. Bunun sebebi titantron'a çıktığında aleve verilecek kişinin stunt-double'ı olacağındanmış. Titantron'un tepesinde elektriklerin gitmesinin başka bir sebebi olmasa gerek?

WITW19.2.jpg

Ha ben bu maçın davasını niye yaptım? Rekabeti izlemeden önce çok umutluydum çünkü. Birleşme hızlı oldu, rekabet oturdu oturmasına da hep maç kesintileri oldu, sürekli senaryo akışı bozuldu, hilesiz biten WCW maçı görülmedi, öldü süsü verilen Sting döndükten sonra rekabet tam anlamıyla sonlanmadı, bir türlü bellerini doğrultamadılar vesaire vesaire. First Blood maçını ve akabinindeki asılma olayını çok beğenmişimdir her zaman fakat New Blood ekibinin yardıma gelişi ve sonrasında rekabette yok olup gitmeleri, daha doğrusu rekabet boyunca sürekli Sting'in birileriyle papaz olması canımı aşırı sıktı.

Muta ile takım olma senaryosu tümüyle Sting mağlubiyetinden ötürü başlayan Vampiro'nun durumu mu üzücü, tüm bu karmaşada Demon'un heba edilişi mi üzücü, 9 yaşındaki çocuğun korkulu rüyası gimmickine sahip Dark Carnival ekibinin sessiz sedasız çöküşü mü daha üzücü bilemedim. Benim en çok üzüldüğüm şey rekabetin sağlam bir temelinin olmayışı ve yazarların felsefe yapacağım derken rezil olmaları oldu. Keşke hiç niyetlenip izlemeseydim de uzaktan hep iyi bilseydim bu rekabeti. Büyük hayal kırıklığı oldu çünkü. Her şeye rağmen Vampiro'yu çok sevdim ama. Keşke WWE'de bir süre izleyebilseymişiz.