TBMM 28. Dönem ve Siyaset Genel Tartışma Konusu

Cyber

Kayıtlı Üye
Konular
124
Brock Lesnar
Avrupa falan diyor millet çok ilginç kafalar yaşıyor yine...

Adamların derdi çocuk gelinleri ve pedofililiği meşrulaştırmak.

Rollo

Edmond Dantes
Konular
31
The Rock
Nüfus artış hızının düşük olduğu ülkelerde ve zamanlarda (Türkiye'de çok uzun süre evlilik yaşı 15'ti, şimdi yasal aile izniyle 16) bu yaş düşürülür. Şu an Türkiye'de inanılmaz bir nüfus artış hızı krizi var. Doğum hızı yarı yarıya düştü ki bu replacement rate dediğimiz 2,1'in bile altına gelmek üzere, Kürtlerde de bu durum aynı. Türkiye'de nüfusa dair çok ciddi şeylerin tartışılması acil bir şekilde gerekiliyor, tabii bu tartışmalar yapılırken asıl düşüşün 2018'den beri yaşandığını ve ekonominin büyük etken olduğunu göz önüne almak kaydıyla.

MrSHIELD

Yüce İmparator Roman Reigns ☝🏻
Top Poster Of Month
Konular
1,625
Roman Reigns
-
Bana kalsa evlenme yaşını minimum 21'e çıkartırım. İnsanların evlenmeden önce belirli bir dereceye kadar eğitim almış, belli ölçüde hayatını şekillendirmiş olması daha mantıklı. En az 3 çocuk mevzusu da en fazla 3 çocukla değiştirilebilir hatta. Yeterli sağlık ve iş olanakları yokken; dünya dijitalleşmeye başlayıp robotlardan sanal ortamdan bahsederken bizler neden 1500'lerin aklıyla sayıca üstünlük arıyoruz? Bu İslamcılık, Osmanlıcılık, Şeriatçılık fikirleri eski dünyada bir yere kadar taşımış, yeteri kadar bağnazlaştırılıp işe yaramaz hale gelmişken bunların yakasını bıraksanız ve artık gizli sübyancı fantezilerinizi din, adet kılıfıyla gizlemeseniz keşke. Ülkenin haline bak, adamın derdine bak insan utanır biraz.

World Class Maniac

Kayıtlı Üye
Konular
2,525
Mick Foley
Evlenme yaşına karışmayı çok da umursamıyorum açıkçası. Bahsettiği rıza TCK104'te geçen rızayla ilişkiden paralel olarak rızayla evliliğe dayanıyor. Daha önce de reşit yaşta olmayan evlilikleri onaylamadığını ama vakti zamanında 15-19 yaş evlilikleri yüzünden ceza çekenlere çözüm bulunmalı diyordu. Daha doğrusu, ilişkide rıza varsa evlilikte de olmalı, ya da ikisinde de rızadan bağımsız reşit olana kadar suç olmalı düzenlemeleri istiyordu. Bu kadar radikal konuşunca tutarsız gözüküyor. Gerçi cinsel ilişkiye rıza gösterme yaşıyla evlilik kurumu arasındaki alakayı sadece İslamcılar kuruyor ama neyse. İslamcılık da bir noktada woke denebilir hahahah.

Erbakan'ın İslamcı düşünceleriyle zaten aynı düşünmüyorum ama adı üstünde İslamcı. Whataboutism yapıp iki uç taraftan birini aklamak istemiyorum. 15 yaşında başlayan cinselliğe laf etmeyip evliliğe laf etmek de çok tutarlı gelmiyor. Bunun tam tersi de geçerli. Eğer ergenlik dönemindeki birinin kendi kararını alma hakkına saygı duymuyorsanız sorun yok, hak tanımak başka konu. Bunun örneğini evlilik üzerinden konuşmuyor olabilirdik ama dediğim gibi, İslamcı. Lgbtnin aksine bir şeyleri temellendirebilmiş yine. Kuzen evliliğine girerse Chp'yle örtülü işbirliği bekliyorum.

Styles Clash

This Is The Way
Konular
3,112
Carlito
Nüfus artış hızının düşük olduğu ülkelerde ve zamanlarda (Türkiye'de çok uzun süre evlilik yaşı 15'ti, şimdi yasal aile izniyle 16) bu yaş düşürülür. Şu an Türkiye'de inanılmaz bir nüfus artış hızı krizi var. Doğum hızı yarı yarıya düştü ki bu replacement rate dediğimiz 2,1'in bile altına gelmek üzere, Kürtlerde de bu durum aynı. Türkiye'de nüfusa dair çok ciddi şeylerin tartışılması acil bir şekilde gerekiliyor, tabii bu tartışmalar yapılırken asıl düşüşün 2018'den beri yaşandığını ve ekonominin büyük etken olduğunu göz önüne almak kaydıyla.

Sorun ekonomi ve gelecek belirsizlik. 26 yaşındayım evlenmeye cesaret edemiyorum. Bunun için 15-16 yaşındaki çocukları evlendirmeye gerek yok.

Believe Dean

halkımızın morali bozulsun
Konular
423
Angelico
-
Cinsel ilişkiye rıza göstermek için evliliği şart koşan bir zihniyet var zaten ortada. İşin bu boyutunu tamamen arkamda bırakarak konuşacağım, karşımdaki insanın diğer fikirlerini ve fikri altyapısını değil, direkt söylemini irdeleyeceğim.

Cinsel ilişkiye rıza medeni bir ülkede 16 yaşlarında olur. Pek çok medeni ülkede de ilk cinsel ilişki bu yaşlara tekabül eder. Türkiye gibi toplumsal ahlakını yitirmiş bir toplumda 16 yaşındaki bir kız çocuğuna karşı işlenecek her türlü cinsel saldırının en azından günümüz şartlarında pedofili olarak kalması daha sağlıklı gözüküyor.