Türkiye Milli Takımı Hakkında Euro 2016 Düşünceleriniz Neler?

Konular
374
-
-
Sizin düşünceleriniz neler? Nerelerde hata yapıldı, nerelerde yanlışlar yapıldı?

EURO 2016 Elemeleri'nde ki takımla bu izlediğimiz takım çok farklı. O takımla Çekleri, Hollanda'yı yenmiştik. Şimdi Çeklerle oynasak kaybederiz. Çeklerin'de ne kadar kendilerini geliştirdikleri ortada. Türkiye ise daha çok gerilemiş. Sürekli reklamlara çıkmaktan herhalde antrenman yapacak vakit bulamadılar. Bir gram gelişme yoktu takımda. Srna'nın babası öldü çıktı eşek gibi koştu. Arda ıslıklandı diye herkes destek mesajları atmaya başladı. Takımda koşan oyuncu yok. Bu takımla tabi olmaz. Fatih Terim bunu anlamıyor mu? Kadroya bakalım bir.

Mehmet Topal ve Hakan Balta iki tane ağır stoper. Savunma arkasına çok rahat sarktı İspanya. Mehmet o boyuna rağmen aptal gibi iki tane hata yaptı.

Selçuk İnan - Ozan Tufan - Oğuzhan Özyakup - Hakan Çalhanoğlu - Arda Turan orta sahada bulunan bu isimlerin hepsi aşırı yavaş isimler. Kanatlarda biri asıl mevkisi kanat olmayan Hakan Çalhanoğlu, biri yine 2 senedir kanat oynamayan Arda Turan. Bir kere maça kanatsız başlıyoruz zaten. Topu ileriye götürecek oyuncu yok. Fatih Terim iki maçtır aynısını deniyor. Niye 6 tane orta saha ile maça başlıyorsun e be adam? İspanya gibi pas yapan takımı orta sahada kalabalık durdurmak istedi ama başaramadı. Hırvatistan maçında da başaramamıştı. Arda'nın yerine Volkan, Hakan'ın yerine de Emre Mor'u koyacaktı. Takımı onlar ileriye çıkaracaktı. Ozan Tufan ve Selçuk İnan zaten çok yumuşak kalıyorlar. Savunmaya Ahmet veya Semih Kaya gelecekti. Ozan Tufan'ın yerine de Mehmet Topal oynayacaktı. Fatih Terim niye herkesin mevkisini değiştirip saçma sapan işlere bulaştı anlamadım açıkçası. Oğuzhan Özyakup'u herkes övüyor size göre adamın değeri 20 milyon tabi. Ama Avrupa'da beş para etmez. Maç boyu bir kaç kere gördüm ismini. Hele o boş pozisyonda sağdaki Ozan Tufan'a atmayıp ofsayttaki Burak Yılmaz'a atması...

Gökhan Gönül'ün transfer olayları yüzünden zaten kafası karışık. İki maçtır oradan geliyorlar. Fatih Terim bunu göremedi mi hala? Şener'in olması lazım orada.

Burak Yılmaz ise beni en çok şaşırtan isim oldu. Net pozisyonlara giremese de çok iyi top yaptı. Kontrollerini bayağı bayağı geliştirmiş. Kaç tane göğüs kontrol yaptı. Ama kanat olmayınca o da orta sahaya kadar gelmek zorunda kaldı ve net pozisyon yakalayamadık.

Çek Maçı Kadrosu bence şu şekilde olmalı.

Volkan Babacan
Şener Özbayraklı - Ahmet Çalık - Hakan Balta - Caner Erkin
Mehmet Topal - Selçuk İnan
Emre Mor - Hakan Çalhanoğlu - Volkan Şen
Burak Yılmaz

Konular
1,801
Milli Takım'a alınmayan oyuncular sürekli sosyal medyadan takımdakilere sallıyorlar takımdakiler de bunları görüyor ve moraller bozulyor.Vatadaşlar da sallıyorlar ki vatandaş haklı kötü oynayıp ''biz buraya kadar geldik yeter'' diyemezsin sen yarışmacı futbolcusun.

Ayrıca taktikten ziyade psikolojik çöküntü var takımda ve formsuzluk.

MG42

slim
Konular
1,484
Brodie Lee

Kesinlikle. Şu durumda oyuncuların da iyi olmaması söz konusu ama bu durumun büyük hem de bâya büyük çoğunluğu Fatih Terim'e ait. Bu kadroyu çıkaran oyuncuların durumunun iyi olmadığını bilmesi gerekirken (ki biliyordur da) getirdiği durum içler acısı.

DoctorMK

Banned
Konular
3,740
Dalton Castle
Kesinlikle. Şu durumda oyuncuların da iyi olmaması söz konusu ama bu durumun büyük hem de bâya büyük çoğunluğu Fatih Terim'e ait. Bu kadroyu çıkaran oyuncuların durumunun iyi olmadığını bilmesi gerekirken (ki biliyordur da) getirdiği durum içler acısı.
Bu herifi neden milli takımın başına getiriyorlar onu çözemiyorum ben. Ne başarısı var? Galatasaray'da habire şampiyon olmaktan başka ne yapmış. Şimdi Euro 2008 diyen çıkar muhtemelen, eğer Fatih Terim iyi hoca olsaydı her haltı son dakikada başarmazdık o turnuvada da. Turları geçmemiz tamamen tesadüftü. Türk futbolunun en önemli noktasında duran kişi vasıfsız, egoist moronun teki. Ah keşke şu siyaset olmasaydı.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konular
374
-
-
Bu herifi neden milli takımın başına getiriyorlar onu çözemiyorum ben. Ne başarısı var? Galatasaray'da habire şampiyon olmaktan başka ne yapmış. Şimdi Euro 2008 diyen çıkar muhtemelen, eğer Fatih Terim iyi hoca olsaydı her haltı son dakikada başarmazdık o turnuvada da. Turları geçmemiz tamamen tesadüftü. Türk futbolunun en önemli noktasında duran kişi vasıfsız, egoist moronun teki. Ah keşke şu siyaset olmasaydı.

Fatih Terim Türkiye'nin değil dünyanın en iyi teknik adamlarından biri.(ydi)

Galatasaray'da habire şampiyon olmak dışında birde UEFA Şampiyonluğu başarısı var. EURO 2008'de her şeyi son dakikaya bırakmadık. Almanya ile kafa kafaya oynamıştık. EURO 2008 farklıydı. O başarıya kimse tesadüf dememeli.

Konular
441
Andrew Everett
[YOUTUBE]gc08oH0hL2k[/YOUTUBE]

Böyle yetenekli bir oyuncumuz alınmadı.. Hem attığı 3 golde şuan Milli Takım'ın kalecisi Volkan Babacan'a...

DoctorMK

Banned
Konular
3,740
Dalton Castle
Fatih Terim Türkiye'nin değil dünyanın en iyi teknik adamlarından biri.(ydi)

Galatasaray'da habire şampiyon olmak dışında birde UEFA Şampiyonluğu başarısı var. EURO 2008'de her şeyi son dakikaya bırakmadık. Almanya ile kafa kafaya oynamıştık. EURO 2008 farklıydı. O başarıya kimse tesadüf dememeli.
Ya kaç sene önce olmuş UEFA şampiyonu? Tam 16 sene geçmiş üzerinden. Eğer adam gibi yönetseydi son dakikada başarmazdık her şeyi diye de yineliyorum. Açıkça bir şans var takımda, taktikle vs. alakası yok. Şu adama dünyanın en iyisi deyip şişirerek milli takımın bu hale gelmesinde sizin gibi taraftarların da suçu var. Bu paragöz herifin dünyanın en iyisi olması için önce Türkiye'nin en iyisi olması gerekir ama halihazırda Türkiye'nin en iyisi Şenol Güneş'tir. 5-10 sene önce de böyleydi. Bunu da Trabzonspor'u hiç sevmeyen bir Samsunsporlu, Beşiktaş'ı günahı kadar sevmeyen bir Fenerbahçeli olarak söylüyorum.

Konular
41
Matt Hardy
Yahu zaten eleme grubundan %0.0000001'lik bir şans ile en iyi üçüncü olduk çıktık, sen öyle büyük şansın ardından da "buraya kadar gelmemiz başarı" diyemezsin ki. Şenol Güneş, 2002 Dünya Kupası'nda Brezilya'ya yarı finalde kaybettiğimiz maçın ardından "Türk halkından kupayı alamadığımız için özür dileriz" diye konuşmuştu basın açıklamasında. Oraya da öyle ciddi bir kadro ile gitmemiştik. Güçlü bir kadromuz yoktu, sadece istikrarı koruyan bir kadromuz vardı ama böyle bir de vizyonu vardı Şenol hocanın. 14 yıl sonra, en iyi Türk teknik direktör denilen adam kalkıp "Buraya kadar gelmemiz bile başarı" diyebiliyorsa o adamın bana göre vizyonu yoktur. Üstüne üstlük başarılı oyuncular yerine marka oyuncular kadroya çağırıldı. Konyaspor 3. oldu ligde, bir oyuncusu Milli Takım yüzü göremedi. Keza Galatasaray'ın lig performansı rezaletti ama o performansın mimarı Selçuk milli takımda banko yer alıyor. Formda olan oyuncular yerine formsuz markaları getirirsen çökersin aga. Marka olduklarından değil, formsuz olduklarından..

Damon Striker

Asi Ruh
Konular
5,922
23 kişilik kadro açıklandığında başımıza gelecekler belliydi zaten. Sen kimsin de koskoca Avrupa Şampiyonası 'na stopersiz gidiyorsun ya?