Tabii ki Dustin'in de yerde bir şansı var ama bu Oliveira'ya göre çok çok düşük. Ha ortada sallıyorum Islam-Hooker gibi bir durum yok, yere indirdiği gibi biter geçmiş olsun tarzı yani. Poirier de BJJ'ine güvenen bir isim ki yerdeki exchange'lerden kaçacağını ben de sanmıyorum ama Oliveira'ya göre BJJ'i daha alt seviyede. Oliveira hem 3rd degree black belt hem de instructorları daha üstün. Ki black belt olayı biraz spor salonuna göre bile değişiyor, standart bir Amerikan salonunda black belt almakla çoğu Brezilyalıdaki black belt bir değil. Dediklerine katılıyorum Dustin ayakta Oliveira'dan farklı bir klasmanda ama her türlü alacaktır kısmını biraz fazla görüyorum, bence herkes Oliveira'yı biraz göz ardı ediyor.Bence Justin orda bilerek Chandler'ı nakavt etmeye oynamadı. Knock down'dan sonra press yapmayı azalttı üstüne Chandler'ın güç aldığı bacağını leg kickleri dağıtmıştı Chandler ayakta bile duramıyordu. Bence bassa nakavt ederdi bilerek etmek istemedi, saygıdan olduğunu düşünüyorum. Bu arada Oliveira'nın daha önce giyotin ile bitirilmişliği çok eğer Chandler'a yaptığı gibi bir takedown yaparsa ve Chandler'ın yakaladığı gibi Dustin'e yakalanırsa işi biter, BJJ konusunda çok iyi olsa da Dustin'in de onu submit etme şansı var bence (zaten Dustin de black belt BJJ'ya sahip). Ayakta da Dustin, Max'den tut Gaethje'ye kadar herkesi dövmüş birisi sürpriz bir yumruk almadığı sürece her türlü alacaktır. Chandler maçında izlediğim Oliveira'dan sonra kazanacağına pek ihtimal vermiyorum şahsen.
Bu arada bende canlı kalıcam burdan sohbet çevirebiliriz.
Zorda kalmadıkça yere almıyor ve aşırı takedown denemiyor evet ama tele yakın yerlerde clinch çok önemli Oliveira için. Çünkü Dustin'in range'inde kalırsa DP zaten bugüne kadar çoğu adama yaptığı gibi ayakta tokat manyağı eder Oliveira'yı da. Oliveira ayakta bulduğu en ufak açıkta Dustin'i kafese doğru clinchlemeye bakacaktır çok büyük ihtimalle. Daha önce de yazmıştım, Oliveira eğer stand and bang'e dönerse onun için sonu kötü olur.Dikkat edilecek bir husus var hep atlanıyor. Oliveira son maçlarında zorda kalmadıkça rakibini yere almıyor. Chandler maçının başında neredeyse knockdown olacakken refleksif bir şekilde takedowna geçti. Giyotin yedi ama o ji jitsudan kurtardı. Poirier'in kol mesafesini, ani ve seri yumruklarını bildiği için çok fazla içeri girmek istemeyecek. Kol ve boy avantajı az da olsa var. Bunu kullanıp ilk raundu geçirmeye çalışabilir. Kaldı ki ilk raunttan direkt olarak yere alma gibi bir plan kurarsa Dustin'in direncini kıramayabilir. Bu da dezanvataj olur. O yüzden her ikisi de kontrollü ve temposu çok yüksek olmayan bir ilk raunt geçirecektir. Hem oyun planını çözme hem de birbirlerini tartmaları için bir nevi şart bu.
@Controlled Frenzy Dustin favori ancak yukarıda da belirttiğim gibi strateji savaşı olacak. Bir iki raunttan fazlası olur diyorum. Takribi 3 veya 4'te kopabilir maç. Her ikisi de açık buldun mu indiren isimler. Vallahi heyecanlı bir şekilde sabahı bekleyeceğim.
Ufak bir edit: Tabii ki bu bir dövüş, sonuç olarak beklenmedik bir Oliveira nakavtı veya Dustin sub'ı çok şaşırtır ama olmayacak şeyler de değil, bu adamlar elit atletler ve yaptıkları işte inanılmaz üst düzeyler sonuçta. O yüzden işi ''şu kesin olur, bu kesin olmaz'' muhabbetine çevirmek istemiyorum ama Oliveira'nın göz ardı edildiğini düşünüyorum gerçekten.