Evet hak veriyorum ama Moutinho orada harbi zombi gibi bir şeydi ya.
Hocam bakış açına hiç katılamıyorum. Charles Oliveira ne olursa olsun iki tane inanılmaz UFC rekorunu elinde tutan, hak eden bir şampiyon. Yerlerde sürünme dediğin şey bu adamın kemeri elinde tutmasının sebebi. Jiu-jitsu ve güreşin bu spordaki etkisi tartışılacak şeyler değil. Adamın iyi olduğu yere odaklanması çok doğal. Gaethje'yle dövüşse onu da kafese ittirip clinch'ten ilerlemeye çalışacaktır yine. Şansla alakası yok. Nasıl Khabib Nurmagomedov da kendi iyi olduğu yere odaklandıysa Oliveira da haklı olarak aynısını yapıyor. Bu kadar iyi BJJ'i olan birinin Dustin Poirier gibi kendisinden çok daha üstün striking'e sahip biriyle ortada durup yumruklaşmasının hiçbir anlamı yoktu, ki ilk rauntta bunun sıkıntısını gördük zaten. İkinci rauntta Dustin yerden kurtulmaya bile çalışmadı ve bildiğin rauntu bıraktı. Bunu zaten röportajlarda kendisi de söylüyor, yerde inanılmaz tehlikeli, o yüzden sırtımı vermek istemedim ve gardda bekledim diye. Evet kariyerinde kötü yenilgileri var, yumruklara pes ettiği bile var ama bu adamın son iki dövüşünde ilk rauntta bu kadar sıkıntıya girip sonra bu kadar dominant bir şekilde kazanması artık o halini geride bıraktığını bence gösteriyor.