Islam’a karsi hic sans veremiyorum maalesef ya, zor gibi isi...Siralamada 9'da cok zor kemer maci ama kendisi fuc*k the rankings demisti gecenlerde.
Her turlu sonraki rakip Islam olacak, maalesef...
Islam’a karsi hic sans veremiyorum maalesef ya, zor gibi isi...Siralamada 9'da cok zor kemer maci ama kendisi fuc*k the rankings demisti gecenlerde.
Islam'ın Dariush'u geçme ihtimaline %100 veriyorsun yani? Bence favori çıksa bile Dariush'ın herhangi bir uzvunu yakalama şansı yüksek.Siralamada 9'da cok zor kemer maci ama kendisi fuc*k the rankings demisti gecenlerde.
Bu UFC de olmayan bir şey. Olmaması da gerek, saçmalık çünkü. Şöyle oluyor UFC de kendi sikletini temizlemiş artık rakipsiz şampiyonlar siklet yükseltirse ya da düşerse o siklette ki isimlerin yerine geçip şampiyon olabilmek için contender oluyorlar. Mesela GSP, Adesanya falan örnek verilebilir. Ha olursa bir tek Conor'a özel olur maalesef.Boksta bazen rankingleri görmezden gelip kemer maçı vs veriyorlar kral, burada da olmaz mı sence aynı şey?
Boksta kontratlar çok önemli ya. Mesela geçtiğimiz haftalarda yapılan Fury vs. Whyte'ın geçen yıl yapılması gerekiyordu. Wilder'ın kontrat maddesi ve mahkeme olaylarından ötürü maç 1 yıldan fazla süre sarktı. UFC genelde son maçını kaybetmiş adama sıralamada 1 bile olsa kemer maçı vermiyor. Bazı istisnalar var tabii ama Conor'un LW sikletinde son 5 yılda galibiyeti yok neredeyse. O yüzden direkt olarak kemer maçına koymaları büyük haksızlık olur. Bunu kimseye kabul ettiremezler.Boksta bazen rankingleri görmezden gelip kemer maçı vs veriyorlar kral, burada da olmaz mı sence aynı şey?
@UltimateOpportunist Islam'ın Dariush'u geçeceğine adım gibi eminim. Oliveira ile maçı bence gerçek bir sınav olacak onun adına. Justin kemeri alırsa belki Islam'a kemer vermemek adına Oliveira ile maç bile ayarlayabilir. Beklerim yani.Dana White malum, Islam'ı çok bekletiyor kemer konusunda.
Evet noktası virgülüne katılıyorum, düşüncelerim tıpatıp aynı. Conor'la Oliveira'nın atışmaları vardı. Hedefi Oliveira olarak koymuştu o da o maçı istiyor zaten. Para epey tatlı... Şu karşılaşmadan Oliveira galibiyeti gelirse; Dustin ve Justin son maçını kaybetmiş olacağı için, Dariush'un da Islam'la maçı beklenildiği için sıralamada bayağı geri gidecekler. Bu aşamada Chandler, Tony'i yendikten sonra bir ihtimal kemer isteyebilir ama ona baya bi şans verdikleri için bekletirler. Bu durumda karşımıza Conor McGregor çıkıyor. En uygun ortam bu şekilde olur onu kemer maçına atmak için. Bana kalırsa dediğin gibi Conor'un Chandler maçını alması çok daha iyi olur. Neden dersen; Chandler bu gece maçı kazandıktan sonra sıralama atlayacak. Conor ilk 5'ten birini yendiği için kemer hakkı isteyebilir ve pekala verebilirler. Ivır zıvır sesler çıkar ama muhakkak maçı verirler. Grappling'i ve submissionu bomba olan Oliveira'nın karşısına momentumsuz Conor'u atmak; biz bu maçtan paramızı kazanalım gerisi önemli değil diyen Dana White'e yarar sadece.Felaket sallandı ortalık. Ayrıca unutuluyor ama Dustin Poirier de bir anda devreye girebilir özellikle Gaethje şampiyon olursa, Chandler kazanırsa kokuyu alır, Islam-Gaethje kazananı, ne olursa olsun PPV makinesi Conor... Benim için ideal eşleşmeler şöyle olur:
Gaethje kazanırsa ve çabuk savunmak isterse Poirier büyük seçenek. Poirier'nin Gaethje galibiyeti var, yazın dövüşmek istediğini binlerce defa söyledi, istediği Nate Diaz dövüşünü UFC muhtemelen vermeyecek. Yaz sonu veya sonbaharda bir Poirier-Gaethje bence görebiliriz.
Dana White, Beneil Dariush'u yenmeden Islam'a kemer dövüşü vermeyecek. Dariush bilek sakatlığından yüzde yüz olarak Eylül'de döneceğini söylemiş, yaz için teklif götürmüş Islam'ın kampı ama olumsuz yanıt almışlar. Sonbaharda Islam-Beneil de aradan çıkarsa bence kışın Gaethje-Islam görürüz.
Oliveira kazanırsa felaket bir karmaşa olacak ve ben ciddi ciddi Conor McGregor'ın araya kaynayabileceğini düşünüyorum. O kadar çok para getiren bir adam ki, direkt döndüğü gibi kemer için dövüşmesine hiç şaşırmam ve kendi de öyle ister zaten muhtemelen. Ama bence McGregor için en azından LW'de en iyi eşleşme Michael Chandler. İnanılmaz bir ilk raunt izleriz, sonrasını bilmiyorum.![]()
Senin de dediğin gibi Khabib'in Gaethje dövüşü için tam 155 pound tartıldığına ben inanmıyorum. UFC böyle şaibelere girmeyi seviyor.Veee kemersiz şampiyon... Tartıda problemler olduğu söylenen bir şeydi ama aklımın ucuna bile gelmemişti böyle bir şekilde kemerin boşa çıkarılacağı. Twitterden yazmıştı kiloyu tutturdum diye ama ölçümde fazlası çıkınca ek süre verilmiş. Resmi olarak 200 gramdan kemer alındı. Hatırlayanlar bilir, Khabib'in bırakma sebeplerinden biri de weightcut idi. Adam off sezonda 100 kilo gezip maç kampında 70'e düşmeye çalışıyordu. Son maçında kilo problemleri çok fazlaydı hatta maçtan çekilebilri diye Michael Chandler yedek olarak bekletiliyordu. Tartıyı allem kullem bitirmiştilerdi. Ben orada bir gariplik olduğunu sezmiştim. Gerçi mekanlar farklıydı bu durumda. Konuya gelecek olursak Oliveira boğarak bitirdi ve boğa boğa ilerliyor. Kemere 1 numaralı aday olup Conor'u istedi. Yüksek ihtimal bu ikili kemer maçına çıkacak. Şu kadarını söylüyorum, konuşmak için erken ama bu maç ayarlanırsa Conor'un emekliliği gelir. Daha da kalkamaz bu işin altından. Charles böylesi bir mental çöküşü böyle bir zaferle taçlandırdıysa Conor'u falan ara öğün niyetine yer. Bakalım siklet sürekli şekil değiştiriyor, neler olacak görüp ona göre değerlendireceğiz.