Jan vs. Rakic maçı talihsiz bitti. Rakic dizinden sakatlandı TKO ile Jan kazandı ama bence her türlü Jan kazanacaktı. Rakic, Jan'ın Polish powerının tadına bakınca ayakta kırışmaya 3.5 atar oldu. 2. rauntu almıştı aslında ama sakatlanmasa da kaybedecekti bana göre. Rakic'in kaybetmsini istesem de böyle yenilmesini istemezdim umarım çabuk iyileşir şu kısır siklette taşları yerinden oynatabilecek nadir isimlerden birisi kendisi. Jan mantıklı olanı yaptı Teixeira vs. Jiri maçının kazanını istedi. Jiri'yi gram sevmiyorum ve Teixeira'nın yenmesini istiyorum ama bir yandan da Jiri yenilirse hayalim olan Jan vs. Jiri maçını göremeyeceğiz arada kaldım resmen. Umarım Jan emekli olmadan Jiri ile bir şekilde karşılaşır da o kadar açık dövüşüp basmanın cezasını bayılarak ödetir. Çok şişirildiğini düşünüyorum Volkan kendisini 2-3 kez nakavt etmek üzereydi eğer o yumrukları Jan'dan alırsa -ki alır- geçmiş olsun kendisine. Jan'ın silahları da çok fazla güreşe bile götürebilir bence net favori o maçta.
Yazdıklarına katılıyorum Jan Blachowicz daha üstün gözüküyordu bence de. Özellikle ilk rauntta ayakta baya seviye farkını görmüş olduk. İlk bakışta Jan ayakta çok göze çarpmıyor ama stili o zaten ve çok da etkili. Özellikle tekmeleri çok sağlam, aynı zamanda kendine gelen tekmeleri de muhteşem checkliyor. Özellikle sporda leg kick'lerin bu kadar ön planda olduğu dönemde Jan'ın checkleri bence güncel olarak en iyilerden.
Rakic'in işi sıkıntı bu saatten sonra, antrenman kampında 3 hafta önce yine bir diz sakatlığı yaşamış, o halle çıkmış dövüşe vs. ama Rakic patlayıcılığına ve tekmelerine çok güvenen bir dövüşçüydü. Böyle bir sakatlıktan ne zaman ve nasıl döner bilmiyoruz.
Glover-Jiri dövüşü baya ilgi çekici. Jiri iki tane baya etkileyici nakavtla UFC kariyerine girdiği için insanlar onu büyük favori görmeye başladı ama Glover Texeira'nın çok çok daha üstün grappling'i olduğunu biliyoruz. Jiri'nin defansı hakkında dediklerine katılıyorum, Volkan Özdemir'den sağlam darbeler aldı, Dominick Reyes'le de çok açık dövüştü ve yerden bir upkick'le nakavt bile oldu aslında (kendisi de söylemişti o anda nakavt oldum sonra kendime geri geldim diye, izlerken de belli oluyor zaten tekmeyi yediği gibi çuval gibi tekrar üstüne devriliyor Reyes'in). Ben bu dövüşünde bu kadar açık ve savruk olmayacağını düşünüyorum ama Glover de kendisi de dövüşü bitiren adamlar, Jiri'nin sadece 1 puan galibiyeti var, Glover'ın da o uzun kariyerine göre çok az, sadece 5. Heyecanlı olacak.