Sevgili arkadaşlarım, üstünden 2 WM geçmiş, pandemi koşulları altında bir alternatif derken ortaya baş yapıt olarak çıkmış Firefly Fun House Match türünü çoğumuz severek defalarca izleyip ipucuları bulmaya çalıştık, kendimizce yorumladık.
Maalesef ki, aynı hikaye belki 80ler, 90lar ve konsepti olmadan Randy Orton’a da uyarlanabilirdi. Belki bu sefer ikisinin de sülaledeki ilk kuşak güreşçilerinin hikayesi olmaması üzerine, kuşaklar üzerinden dış hikaye oluşturulurken, Randy de “legend killer”dan Viper’a tüm kariyerini gözden geçirebilirdi. WWE sinematik maçlarından sonra bunu kullanmadı ve muhteşem bir Sister Abigail buildup’ı da boşa gitti. (Ki, Bu Randy ile Wyatt’ın WM’daki ilk kapışması da değildi, spiderwalk üzerinden görseller ve sonra da backlashte “horror” maçı yapmaları güzeldi ama daha güzel şeyler çıkabilirdi.)
Öte yandan biliyoruz ki Triple H, artık bump karşılayamayacak kadar güreşe karşı. Botunu WM’da astı. Sağlık sorunları ile çok kısa maçlara bile çıkamayacak.
İşte bu yüzden WWE hem Bray Wyatt’ı hem de Firefly Fun House konseptini geri getirmeli. Chyna’lı kısımlardan bahsedeceklerini çok sanmıyorum ama DX’ten, Hunter’ın ilk soylu karakterine kadar çok fazla malzeme mevcut. “Bir kürek” imiyle bile patronun kızıyla evlenmenin şirketteki getirdiği yeri, kendisinin Vince’in ve bu şirketin mirasını yönetmesine duyduğu kaygı vb. konular işlenebilir.
Tabii ki de orjinalinde planladığım fikir Wyatt Family vs D Generation X’idi. Lakin yeniden düşündüğümde, maçı bu şekilde yapacağıma, HBK’i kısa süre gösterip, takım arkadaşı konusunda Hunter’ın çeşitli ruh hallerine girmesinin yansıtılmasını daha uygun buldum. HHH, hem kendisi galibiyet için her şeyi yapabilir hem de HBK ile çok ekstrem bir feud yaşadılar. (Sonra komedi için yapılan bir sekansta, Cena vs HHH ve HBK maçında, HBK ilk SCM’i HHH’e vurmuştu hatırlarsanız.)
HHH tüm nedenlerden ötürü HBK’ye başta güvenmez, sonradan güvenir ve Fiend’ın etrafını sarmaya çalışırken Braun da eski karakteriyle gelip aile üyesine yardım eder.
İsminde üç tane H olan adam göndermeleri Matt Hardy’nin dönmesine yeterli olmayacaktır ama benzer bir konsept ile Bray Wyatt da enkaz karakterini bir kez daha kaldırabilir. Bu özel maçın hakemini CM punk olarak belirleyecektim de 2-3 güne Husky Harris ve Punk kaynaklı, ellerde kırbaç olan başka bir firefly fun house maçı düşünürüm diye normal bıraktım.
Not : Artık WM seyircili olduğu için, tüm bu akıl oyunlarının video ile gösterildiği, sonucu ise Bray Wyatt’ın HHH’i ringe taşıdığı, ring içinde “kesin” sonuç için yaktığı ya da gömdüğü, buna göre de sonda Sister Abigail’in gösterildiği ve Bray Wyatt’ın “adalet yerini buldu” duruşuyla gösterilmesini istiyorum. Belki kapanışta Evolution üzerinden Orton da katılabilir ki Sister Abigail’in hikayesi de anlam kazanır. Çok da yazarları zorlamamak lazım