WWE Hakkında Naçizane Fikirlerim

Konular
374
-
-
Bende dahil birçok insanın WWE'den hatta PW'den uzaklaştığını seziyor gibiyim. Sadece kendim uzaklaştığım için herkesin böyle olduğunu falanda düşünüyor olabilirim. Dört senedir bu forumdayım geçen seneye kadar TNA, WWE düzenli takip ediyordum. Diğer ındy şirketlerede elimden geldiğince göz atıyordum. Ama nedense bu yeni neslin etkisiyle mi dersiniz, sıkıldığımdan mı dersiniz bir şekilde uzaklaştım. Hani bir sokak çocuğu jenerasyonu vardı çocuklar sokaklarda top oynarlardı, misket oynarlardı, saklambaç oynarlardı. Özellikle seksen ve doksanlı yıllarda. Bu sokakta oyun olayı iki binli yılların başlarına kadar devam ettikten sonra teknolojiyle, sokaklarda yer kalmamasıyla son buldu veya azaldı. Şuan güreşte bana öyle geliyor. Çoğumuz FOX zamanında takip etmeye başladık. Buda 2009-2010 yılları. WWE bence hikaye olsun, güreşçilerin karakterleri olsun her şeyiyle oturmuştu o senelerde. Yeni izlemeye başladığımız için o yıllar iyi geliyor falanda diyebilirsiniz ama öyle değil. Atmosferi bile daha fazla heyecan veriyordu insana. Bunu Royal Rumble şovunu izlerken fark ettim. Youtube'da WWE koymuş videoları her yılın. Bu seneki RR şovundan sonra birde 2009-2012 aralığındaki şovlara bir baktım. Abi ne bileyim daha bir heyecanlıymış, defalarca izlememe kimin kazandığını bilmeme rağmen ben heyecanlanmıştım o eski maçları izlerken. Bu 2013-2014 yılına kadar falan devam etti. Şovlar gene azda olsa o eski tadı veriyordu. Şimdi benim için eski tat yok. Bu yeni karakterler olsun, saçma gimmickler olsun falan. Hikayeler, maçlar her şey çok hızlı akmaya başladı. Şovlar olsun bitsin de gidelim tadında olmaya başladı. Hikayeler sıradanlaştı. Bir arkadaş '' Artık kullanılacak her şeyi kullandıkları için hikayeler tekrar etmeye, sıradanlaşmaya başladı. '' gibi bir şey demişti. Ben bunun böyle olduğuna inanmıyorum. İlla kurgulanacak bir çok şey vardır daha. Artık daha çok ring içine önem verdikleri için herhalde hikayeyi biraz sallıyor da olabilirler. Şahsen ben şovları ring içi için izleyen biri olmadım. On dakikamı, yirmi dakikamı neyse artık o ringde kavga etmeleri için izlemeye vaktim yoktu çünkü. Sonuçta biri kazanacaktı çoğu maçta da aynı şeyler oluyordu zaten. Ama kurgulanmış şeyler, senaryolar ilgimi çekiyordu. Bir feudun hikayesi güzel olunca zaten maçı kendini izletiyordu. Yaptıkları her hareketin nedense bir anlamı oluyordu o hikayeyle alakalı gibi. Ama şimdi RTWM dönemindeyiz WWE'de elle tutulur bir hikaye, feud görebilen var mı? Triple H vs Seth Rollins belkide onuda aşırı sıradan işliyorlar. Biri çıkacak şovda diğerine laf atacak sonra cevap verecek falan filan. Bu gelen yeni güreşçiler, yeni kemerler, yeni turnuvalar falanda değişik geliyor bana. Indy şirketinden bir güreşçi geliyor daha doğru düzgün tanımadan ben adamı direk kemer alıyor bir feuda giriyor. Vay anasını bu adam ne zaman geldi WWE'ye falan diyorum. Takip etmekte zorlaştı artık. İnsanların o kadarda vakti yok.

Şimdi konuyu şuraya getireceğim. Bu durum bir tek bende mi geçerli? Bir tek ben mi bunları bahane edip uzaklaşmışım, yoksa başka uzaklaşanlar da var mı? Katılan, katılmayan var mı?

The Glorious One

The Aerial Assassin
Konular
264
Will Ospreay
Sıkıcılaşmasının sebebi bence tamamen haftalık şovları yapalımda bitsin tadında booklamaları.Yeni isimler konusunda hızlı işleniyor ama ortaya daha iyi gimmickli-move setli isimler çıkıyor kanaatindeyim.Açıkçası oldum olası 2009un sonları-2012 arası dönemi sevmedim.Çünkü bana göre eski isimlerin gimmickleri aşırı saçmaydı.Bu isimlerin büyük kısmı devam ediyor ama etkileri azaldı.Örnek olarak eskilerden aklıma gelenler Yoshi Tatsu,Vladimir Kozlov,Santino Marella,Tensai,Ezekiel Jackson,Brodus Clay,Epico-Primo jobberları,R-Truth,David Hart Smith+Tyson Kidd,Chavo Guerrero..v.b.
Bence bunlar gibi isimler tamamen çocuklara yönelik hamlelerdi.Ben şuanki isimleri daha beğeniyorum her açıdan.Mesela bir Jack Gallagher,Sami Zayn,Neville,Cesaro gibi isimler bunları 4'e 5'e katlayabilecek kapasitede ve durumda.

KamilKursat1905

1 YIL BAN
Konular
118
Web sitesi
twitter.com
Randy Orton
-
Bence artık eski tadını vermemesinin sebebi çoğu kişiye zevk veren kesimin yani o iskeletin dağılması. Tamam sonsuza kadar güreşemezler ama böyle de dağılamazdı bence. Bana şahsen şu anki yeniler mi eski kadro mu deseler , Smackdownda Rey , Jeff , Punk , Matt , Taker , Kane , Dolph , Christian , Kofi ve RAW'da Cena , Orton , HBK , HHH , Morrison , Hart Dynasty gibilerin olduğu kadroyu izlemek isterdim.
Ayrıca yeni şeyler denemek için herşeyi birbirine karıştırdılar bence. Anlattığın zamanların kemerleri başta olmak üzere her şeyini beğenirdim baktım yeni şeyler gelince iyice izlenmez bir hal aldı ama yılların hatrıdır dedim Rumble'a kaldım yine hüsran. Bir Shield üçlüsüdür 2 yıldır kemer potasında. Kendi açımdan bakarsam çok can sıkıcı geliyor.
Aslında bu süreç benim için Del Rio yükselmesinden sonra başladı. Neden bilmiyorum beğendiğim bir isim değildi. Ama merak ettiğim bir şeyde o 2011 yılına kadar ki süreçte güreşen çoğu kişinin Roman , Seth , Dean üçlüsünden ne eksiği olduğudur. JoMo , Rey gibi sevdiğim güreşçiler başta olmak üzere çoğu kişiyi başarı olarak gölgede bıraktılar.

Styles Clash

This Is The Way
Konular
3,112
Carlito
Kişiden kişiye değişen bir mevzu. Zaman zaman ben de sıkılsam da boş anıma geliyor. Foruma giriyorum bir anda kendimi güreş izlerken buluyorum. Her dönemin kendine göre kuralları vardır. Eski nesil izleyici yeni nesle adapte olmakta zorluk yaşayabilir. Benim açımdan bir sorun yok. Yer yer şikayet etsem de memnunum PW sektöründen ve WWE'den.

Edit: Ring içi mevzusunu beklersek. Eskisi gibi aşırı büyük beklentilerim yok. Sadece izlerken sıkmasın, tempo yüksek olsun ve olabildiğince gerçekçi olmasını bekliyorum. Hikaye elbet önemli bir unsur ama her hikayesi güzel olan feudun maçı ne yazık ki güzel olmuyor. Tripl H vs Randy Orton'ın WM25'teki hikayesi çok beğenilir ama bir o kadar da maçı beğenilmez. Geçen sene de Ambrose vs Lesnar öyleydi.

Konular
5,194
Christian Cage
10 yıl sonra da bugünleri öveceğimiz gerçeği.

Öyle bir katılıyorum ki bu yoruma. WWE'de ring içi eski günlere göre çok daha kaliteli. Senaryoların bazıları harika, bazıları kötü. O eski diye övdüğümüz günlerde öyle rezillikler var ki. Hatta sırf bununla ilgili bir yazı dizisi falan çıkarsak feci olur. Rikishi "Rock İçin Yaptım", Vince'in orta yaş çıldırması ve yaptıkları, Mr. America olayı (ki ben severim bunu), Higher Power... Liste uzar gider.

NGUCena

Banned
Konular
62
John Cena
Şovlar olsun bitsin de gidelim tadında olmaya başladı.

Buna sonuna kadar katılıyorum hocam. Özellikle haftalık şovlar bu hale geldi. Oysa ki bahsettiğiniz 2009 - 2010 yılları arasında falan haftalık şovlarda ana kemer maçı bile oluyorken üstüne kemer el değiştiriyormuş. Şimdi ise nasılsa ana kemer, el değiştirmemiştir diyip maça bakmıyoruz bile. Sanırım en son haftalık şovda değişen kemer Reigns'in Sheamus'dan aldığı WWEWHC kemeriydi. O da 4 yıllık aradan sonra mı ne olmuş. PPV'ler dışında izleyesim gelmiyor. Bol reklam da olunca ayrı bir sıkıyor zaten.