WWE Tarihindeki En Beklenmeyen Heel Turn Sizce Hangisiydi?

Kerem Yalçın

Kayıtlı Üye
Konular
57
CM Punk
Bryan Danielson
Net Cena. Hiç belli etmedi. Renk bile vermedi. Bir anda sessiz habersiz oldu.

Pavlo Valery Ksyonz

Chaotic Genius
Konular
8
CM Punk
Güncel WWE ve Hunter haterlığımı da göz önüne alırsak genel kanının aksine Cena demeyeceğim.

Ancak, önce bana göre en beklenmeyen karakter değişimini söyleyeyim; evet bir klasik ancak bu isim Hulk Hogan'dır. WCW arşivi ve ismiyle birlikte WWE'ye geçti neticesinde bunu söylememde bir beis yok.
Düşünsenize bu sektörü takip eden insanların çoğunluğunun çocukluk kahramanı, sarı-kırmızı renklerle özleşmiş, ''Say your prayers, eat your vitamins'' diyen bir adam bir anda karanlık tarafa geçip, siyahlara bürünüyor.
Randy Savage'a leg drop yaptığı an, sadece bir heel turn değil resmen profesyonel güreşin paradigma değişimiydi. Bunu o dönem kimsenin öngörebildiğini sanmıyorum. Çünkü Hogan o zamana kadar güreş dünyasında saf iyiliğin en büyük temsilcisiydi.

Yıllar sonra aynı değişimin de John Cena için olabileceğini hep hissettim özellikle 2011 döneminde The Rock’la olan çatışmaları sırasında promolarında garip bir özgüven, hatta zaman zaman ukalalığa varan bir hava vardı. Seyirci tepkisi de bu dönemde ciddi anlamda bölünmeye başlamıştı, arenalarda “Let’s go Cena / Cena sucks” chantleri patlıyordu. WWE’nin bu atmosferi kullanarak onu yavaş yavaş dark side’a kaydıracağını düşündüm hep. Hatta bazı promolarında ciddi şekilde CM Punk’a veya Rock’a karşı çıkışlarında yüzeyin altında bambaşka bir Cena vardı.
O dönem “turn” gelmedi ama gelmiş olsaydı, Hogan’ın turn’ü kadar ses getirirdi, bundan şüphem yok. Bence WWE sadece o cesareti gösteremedi. Belki de o kadar fazla "Make-A-Wish" ve merch satışından sonra göze alamadılar ama ring içindeki tonu, vücut dili, özellikle de bazı promoslarındaki sivri çıkışları falan bunlar bana hep “Bu adam bir gün patlayacak” dedirtiyordu.

Sizce Cena gerçekten hiç turn yapmadı mı, yoksa yıllar boyunca gri bir bölgede takılarak sessiz bir heel gibi mi davrandı? Tartışılır tabii ama ben o dönüşün sinyallerini çok net almıştım.

Herotionthend

Kayıtlı Üye
Konular
1,254
Adam Copeland
Normal de adam akıllı işleseler Cena derdim ama malesef demeyeceğim Hulk Hogan diyeceğim o yüzden. Yukarda ki seçeneklerden birini seçeceksem eğer Seth Rollins diyorum.

#1CMPunkFan

3 TIMES BEST FAN
Konular
501
Web sitesi
instagram.com
CM Punk
CM Punk
Cena’nın Turn atacağını bilerek izledik zaten. Başlıkta beklenmedik diyor. Dönemin teknolojik imkanlarından dolayı spoiler yemek zor olduğu için Hogan diyorum. O günün seyircisi harbili çok olmuştur.