30 Aralık 1996 - Monday Night RAW | Şov İncelemesi

domtoretto34

𝔲𝔫𝔟𝔢𝔰𝔦𝔢𝔤𝔱
Konular
1,222
Brock Lesnar
-
Hazırlayan: domtoretto34

WWF_Monday_Night_Raw.png

Şirket: World Wrestling Federation
Tarih: 30 Aralık 1996
Arena: Knickerbocker Arena

Bu gece Bret Hart ve Shawn Michaels’in arasında face-to-face yaşanacağını öğreniyoruz. Aralarında yaşanan kavgaların videosunu izliyoruz.

Bret Hart: Biliyor musun, o da aynen senin gibi, Shawn Michaels. Bu şeyin etrafında bahaneler uyduruyorsun ama hiçbir bahaneye ihtiyacım yok. Bu yüz yüze düşündüklerimi söylemek için beklediğim fırsat.

Shawn Michaels: Hitman, istediğin her bahaneyi uydurabilirsin, fakat bu gece rol modelin olan WWF’nin en gözde ismiyle karşı karşıya geldiğinde, ne söyleyeceğini öğreneceğiz.

Monday Night RAW’ın intro videosunu izliyoruz. Şovumuz açılıyor. Spiker masası yeni yılı kutlayarak şovu açıyor. Ringde bekleyen Faarooq’u görüyoruz. Spikerler onun Nation of Domination’dan olduğunu hatırlatıyor. Faarooq ringde eldivenlerini giyerken Stone Cold Steve Austin’in müziğini duyuyoruz. SCSA ringe girip koşeye çıkıyor ve rakiplerini beklemeye başlıyor. Jesse James’in müziğini duyuyoruz. Jesse James girişte mikrofon ile konuşuyor.

Jesse James: Burası Monday Night RAW. Burası montajlanmamış ve sansürlenmemiş. Gerçek anlaşma benim, Double J. Hadi!

Ardından kendi giriş şarkısını söylemeye balşıyor. Seyircilerin ellerini sıkarak şarkısını söylüyor. Sesi gerçekten hoş ama Austin bir anda ringin dışına çıkıp ona saldırıyor. Yumruklarken Savio Vega, Austin’e arkadan saldırıyor ve göğüsünü tokatlayaıp merdivene atıyor.

Tag Team Match
''Stone Cold’’ Steve Austin & Faarooq vs Jesse James & Savio Vega

Zil çaldı. Vega, Austin’i iplere atıyor ama Austin’den tekme geliyor. Şimdi SCSA iplere atıyor, Vega’ya bodyslam deniyor ama Vega arkasına sarılıyor. SCSA iplerden destek alarak kurtuluyor. Ardından üzerine koşan Vega’yı kaldırıp iplere atıyor. Kaldırıp clothesline yapıyor ve Faarooq’a el veriyor. Faarooq köşede tekmeleyip iplere atıyor ve spinebuster geliyor. Tuş denemesi ama kick-out. Faarooq kaldırıp köşeye atıyor ve üzerine koşuyor ama Vega’dan tekme geliyor ardından tekma atarak yere seriyor. Tuş denemesi ama başarısız. Bu arada Bret Hart da soyunma odasında maçı izliyor. Vega kaldırıp iplere atıyor ama headbutt geliyor Faarooq’tan. Vega’nın kafasını köşeye vurup SCSA’ya el veriyor. SCSA tekme manyağı yapıyor köşede. Kaldırıp bodyslam yapmak istiyor ama roll up. Başarısız. SCSA kaldırıp clothesline vuruyor. Tuş denemesi başarısız. Köşede shoulder block yapıp köşeye atıyor ve üzerine koşuyor ama Vega’dan suratına tekme geliyor. SCSA ayağını tutuyor ama Vega’dan suratıne enzugiri geliyor. James’e el veriyor. James ringe girip yumrukladıktan sonra iplere atıp crossbody yapıyor. Köşeye götürüp running bulldog yapıp tuş deniyor ama başarısız. SCSA yüzüne aniden yumruk atarak Faarooq’a el veriyor. Faarooq iplere atmak istiyor ama Vega onu iplere atıp bodydrop yapıyor. Tekrar ilpere atıyor ve arm drag. Suratını yumruklayıp iplerdeki Faarooq’a clothesline yapmak istiyor ama Faarooq son anda çekiliyor ve James dışarı düşüyor. O sırada dışarıda James’in ayağına SCSA sert bir tekme atıyor. Vega, James ile ilgilenirken ringe bir anda Bret Hart geliyor. James ile ilgilenip SCSA ile laf atışmasına giriyorlar.

-Reklamlar-

Reklamlardan döndüğümüzde Vega, Faarooq’u köşeye atıyor. Üzerine koşuyor ama Faarooq tam zamanında çekilip yere düşen Vega’ya elbow drop yapıyor. Tuş denemesi yine başarısız. Faarooq kafasını kilide alıyor. Vega yavaşça kalkıp stunner yapıyor. Faarooq, SCSA’ya el veriyor. SCSA yerde iyice kilide alıyor. Vega çok acı çekse de yavaşça ayağa kalkıp SCSA’ynın karnına dirsek atıyor. Sırayla birbirlerini yumrukluyorlar. Vega iplerden gerilip crossbody yapıyor ardından tekrar gerilip yerdeki SCSA’nın üzerine atlamak istiyor ama SCSA dizlerini, Vega’nın karnına geçiriyor. Ardından tuş deniyor ama başarısız. Faarooq’a el veriyor. Faarooq iplere atıp bodyslam yapıyor. Tuş denemesi ama başarısz. Kafasını bacaklarının arasına alıyor ama Vega inanılmaz bir şekilde, Faarooq’u electirc chair pozisyonuna getirip yere atıyor. Vega, James’e el veriyor. James ard arda köşede yumrukluyor ve ringe giren SCSA’e de had bildiriyor. Vega’ya atomic leg drop yapıp ardından legsweep yapıyor. Köşeye çıkıp diving headbutt yapıyor ve Faarooq’u sharpshooter’a alıyor ama Crush bir anda ringe girip James’e saldırıyor. NoD ve SCSA Vega ve James’e fena saldırıyor. Hakem zili çalıyor.

Kazanan by DQ: Jesse James & Savio Vega

SCSA ve NoD yerdekileri tekmelerken bir anda ringe Ahmed Johnson giriyor. Elinde sopa ile hepsini dışarı kaçırıyor. SCSA o sırada ringe girmeye çalışıyor ama sopayı görünce geri çekiliyor. Ahmed Johnson mikrofon alıyor.

Ahmed Johnson: Her şeyden önce, bekleyemeyiz, pislik. Şimdi yapabiliriz. (Kalabalıktan cheer geliyor) Öyleyse sorun ne? Royal Rumble’de kimin bunu kimin yapacağını göreceğiz.

Ardından ''Aşağı düşüyorsun’’ sloganını seyircilerle birlikte ard arda söylüyor. NoD arka alana giderken Ahmed Johnson da Jesse James ve Vega’yı kaldırıp sarılıyor.

YlYPvE.gif

Arkada Royal Rumble ile kısa bir video izliyoruz. Spiker masasında McMahon ve Tonk Man, Royal Rumble’de olacakları anlatırken Flash Funk’un müziğini duyuyoruz. Flash Funk yanında iki kadın ile ringe yürüyor. Hemen arka alanda HHH’nin konuşmasını dinliyoruz.

Hunter Hearst Helmsley: Flash Funk hakkında birçok şey duydum. O harika bir güreşçi. Ancak HHH ile aynı ringde bulunmayı hak etmiyor. Intercontinental kemeri için mücadeleyi hak etmiyor.

McMahon ona bu maçın non-title maç olacağını hatırlatıyor. Ardından Goldust ile Royal Rumble’de yapacağı maçı hatırlatıyor.

Hunter Hearst Helmsley: Goldust, Royal Rumble’de seninle işimi bitirdikten sonra, Marlena’ya gerçek bir erkeğin nasıl olduğunu göstereceğim.

Ringe dönüyoruz tekrar. Flash Funk çoşkusuyla seyircilerin ellerini sıkarak ringe giriyor ve ringde dans ediyor. Şarkısı bittikten sonra Goldust’un müziğini duyuyoruz. Goldust ve Marlena seyircilerin arasından gelirken soyunma odasında HHH’ye çeviriyoruz kameraları.

Hunter Hearst Helmsley: Neler oluyor McMahon? Bu senin fikrin miydi? Beni çıldırtmayı mı deniyorsun? Beni çıldırtmadın McMahon. Tekrar ringe dönüyoruz. HHH ringe gelmiş ve üstünü çıkartıyor. Goldust ve Marlena da seyircilerin arasına oturup maçı izleyecekler.

Non-Title Match
Flash Funk ve Hunter Hearst Helmsley

Maç başlıyor. HHH arkasın dönükken Funk ona saldırıyor. Köşeye atıp bodydrop yapıyor. Ardından yumruklayarak yere düşürüyor. Kolunu çevirip iplere atmak istiyor ama kendi gidiyor. Ayaklarıyla HHH’yi yere düşürüyor. Ardından ters tekme atarak yere düşürüyor ve takla atarak üzerine atlıyor. Tuş denemesi ama başarısız. Köşede karnına shoulder block yapıp göğüsünü tokatlıyor. Diğer köşeye atmak istiyor ama kendisi gidiyor. Köşeden zıplayıp crossbody yapmak istiyor ama HHH tam zamanında kaçtığı için boşa atlıyor. Kalktığı anda HHH’den clothesline geliyor. Kaldırıp kaköşeye yatırıyor ve göğüsünü tokatlıyor. Biraz da tekmeleyip ringin dışına atıyor. Kafasından tutup aprona çıkarıyor ama Funk karnına omzunu atıp roll up alıyor ama başarsız. Kalktığı an HHH’den tekme geliyor karnına ardından da neckbreaker. Tuş denemesi ama başarısız. Ara ara Goldust’a çevriliyor kameralar. HHH kaldırıp fisherman suplex yapıyor. Tekrar kaldırıp iplere atıyor ama Funk’tan crossbody geliyor. HHH hemen kalkıp clothesline yapıp yerde tekmeliyor. Kafasını kilide alıyor.

-Reklamlar-

Reklamlardan döndüğümüzde Funk ayağa kalkıp kilitten kurtulmak için sırtından diğer tarafa atıyor HHH’yi. İplerden gerilip üzerine atlıyor ama HHH’den diz geliyor karnına. HHH iplerden gerilip kafasına diz ile atlıyor tuş deniyor ama başarısız. HHH kaldırıp verticial suplex yapıyor. Köşeye çıkıp dirseği ile kafasına atlıyor. Tuş denemesi ama başarsız. İplere tutunan Funk’i iyice tekmeleyip dışarı çıkarak dışarıda kafasını dışarı çıkartıp tekmeliyor. Funk dışarı düşüyor. HHH, Funk’u içeri sokuyor ve kaldırıp iplere atıyor ama Funk’tan kafasına tekme geliyor. O sırada Jerry Lawler mikrofonu alıp bir şey söylüyor.

Jerry Lawler: Sana bir şey söylememe izin ver Goldust…

Funk ringde HHH’ye back suplex yapıyor.

Jerry Lawler: Burada oturup esas adamı izlemekle büyük bir şans yakaladın Goldust. Intercontinental şampiyonu orada. Esas adam. Burada oturup onun dikkatini dağıtıyorsun. Bu doğru değil. O burada oturup HHH’nin dikkatini dağıtıyor. Evet sen.

O sırada Funk köşeye çıkıp yerde yatan HHH’ye crossbody ile atlayıp tuş deniyor ama başarısız.

Jerry Lawler: Hemen buradan çık. Eğer kendin çıkmazsan oraya gelip seni dışarı çıkartırım. Beni anladın mı? Yapacağım.

Funk, HHH’yi kaldırıp sert bir şekilde köşeye atıyor. Tutup bodyslam yaıpyor ve köşeye çıkıp takla ile üzerine takla atarak atlıyor. Tuş denemesi ama başarısız.

Jerry Lawler: Sana bir şey anlatıyorum hakem. Eğer bir daha dikkatini dağıtırsa oraya gidip haddini bildireceğim.

Ringde Funk, HHH’yi ringin dışına gönderiyor. Jerry seyircilerin arasına geçmek istiyor ama hakem onu göndermiyor. Funk, kemerini alan HHH’yi ringe çekmel istiyor ama HHH kemer ile suratını dağıtıyor. Tuşa alıyor. Hakem ringe girip sayıyor. 1..2..3..!!!

Kazanan: Hunter Hearst Helmsley

O sırada Goldust ringin kenrına gidip Jerry’i arka alana doğru kovalıyor. HHH hemen arkasından yürüyor ama Funk bir anda arkadan saldırarak dövmeye başlıyor. Tekrar ringe sokupköşede karnını tekmeleyip köşeye atıyor ve bodypress. Kaldırıp bodyslam yapıyor ve köşeye öıkıp 360 splash yapıyor. Flash Funk ringde üstünlüğünü dans ederek kutluyor.

YlYPvE.gif

Ringde Funk’un müziği çalarken arka alanda Shawn Michaels var.

Vince McMahon: Bizi duyabiliyor musun Shawn?

Shawn Michaels: Evet Vince. Sizi duyabiliyorum.

Vince McMahon: Bret Hart karşına çıktığında ne bekleyebiliriz?

Shawn Michaels: Bunu anlatacağımı mı düşündün? Hiçkimse karşıma çıkamaz McMannequin.

Ringe dönüyoruz. Face to face için ilk olarak Shawn ‘’HBK’’ Michaels geliyor. Gömlek ve ceketiyle seyircilerin ellerine çakarak ringe giriyor. Tauntunu yaparken pyrolar patlıyor. Ardından Bret ''The Hitman’’ Hart ringe yürüyor. Takım elbisesi yok ama karizma. Seyircilerin belli kesiminin ellerine çakarak ringe giriyor. Jim Ross ikili ile röportaja başlıyor.

Jim Ross: Pekala beyler. Şu anda Shaw ile duruyoruz, senin WWF kemerini tekrar Royal Rumble’de kazanman için bir fırsat. Bret senin fırsatın ise Royal Rumble’yi kazanmak. Gelecek hafta burada, Monday Night RAW’da Vader ile maç yapacaksın.

Shawn Michaels: Şu arada söylemek istiyorum. O maç esnasında ben burada olacağım. Her zamanki gibi sana müdahale etmeyeceğimi söylemek istiyorum.

Jim Ross: Peki, Shawn, neden biz eğer umrunda değilse face to face röportajına seninle başlamıyoruz? Biliyorum siz iki adam da—

Shawn Michaels: Hayır, hayır. Benimle mi başlayacaksın? Hayır, burada Bret ‘’The Hitman’’ Hart var. En iyinin en iyisi. İlk olmak istemiyorum. Hayır, hayır hayır. Dalga mı geçiyorsun? İlk başlamaya layık değilim. Benim gibi düşük hayat profilli birisi mi ilk başlayacak? Asla. Bunu duymadım farzet. Yüce ilahın birinci gitmesine izin ver.

Jim Ross: Biliyorum, Shawn Michaels hakkında söyleyecek çok şeyin vardın ve bu senin fırsatın. Devam et.

Bret Hart: Ne kadar zamanım var? Gördüğüm kadarıyla bütün tutumun saygısızlık çerçevesi içerisinde. Shawn Michaels, akıl hocasına (Jose Lothario) ne kadar saygı duyduğu hakkında konuşmayı sever. Jose Lothario, aprona atladı ve WWF kemerinin maliyetini düşürdü ve ertesi gün sonra senden özür dilerdi. Fakat, Shawn Michaels, Jose Lothario’dan hiçbir şey öğrenememişsin. Özellikle saygı ve bütünlüğü öğrenememişsin çünkü sen bana WWF kemerini almakta mal oluyorsun. Herhangi bir özür yok. Hiçbir şey yok. Ve aynı başladığımız gibi çünkü ben Shawn Michaels’e baktığımda, geçen yıl WWF kemerini mahvettiğim Wrestlemania’yı hatırlayabiliyorum. O kemeri benim çıkarttığım seviyede taşıyacağına söz vermiştin. Shawn Michaels, bunun yanına bile yaklaşamadın. Shawn Michaels, evde iki oğlumla zamanım vardı. Sana imrendikleri bir zaman vardı. Küçük oğlum senin şapkanı giyerdi, ama ne oldu biliyor musun? Sen playboy olup magazinlere çıktığın için—Biliyor musun? Kızların bu dergileri satın aldığını hiç mi hiç sanmıyorum. Shawn Michaels, sen WWF şampiyonluk kemerini bozmuş bir adamsın. 14 yaşında kız çocuğu değil erkek ol. Senin yüzüne baktığımda her çeşit adam görünümüne sahip oldun. Adam gibi konuşmaya hazır mısın? Hiç sanmıyorum. Kimin adamısın? Shawn Michaels, sen WWF kemerine mal oldun. Ve uzun süre boyunca arkama yaslandım ve TV izledim. WWF’ye yaptıklarını gördüm, herhangi bir standartı olmayan, reizl bir adamsın. Yakın gelecekte sana bir fırsat veriyorum, sen ve ben ringe adım atacağız herhangi bir kemer olup olmadığını göreceğiz. Ve sana söz verebilirim. Dünyadaki bütün danslar seni kurtaramayacak ve ben senin kıçını tekmeleyeceğim. Nedenini bilmek ister misin? Nedenini bilmek ister misin? Çünkü yapabilirim.

Shawn Michaels: Pekala, umarım kıçından böceği sonunda çıkarabilmişsindir. O zaman hadi rol model şeyimle başlayalım, Hitman. Seni yolda gördüm bro ve sen hiçbir rol model değilsin. Bu bir numaralı gerçek ve ben gidecek çok uzun bir yola sahibim.

O sırada kemeriyle birlikte Sycho Sid ringe doğru yürüyor. Sycho Sid seyircilerden destek alarak belinde kemeriyle ringe giriyor.

Sycho Sid: Teşekkürler, McMahon. İlk olarak, seninle oyun oynarken burada benim hakkımda konuşulmuş ve ben seninle oyun oymaka zorundaydım. Siz ikiniz de benim kemerim hakkında konuşarak kaybettiniz. Ve ne istiyorum, birazcık gerçeklik umuyorum, gerçek bir mücadele.

O sırada ışıklar gidiyor ve GONG çalıyor. Işıklar açıldığında gelen giden kimse yok. Herkes şaşkınca etrafa bakıyor. Undertaker girişte yavaşça yürüyerek ringe geliyor. Sycho Sid hadi gel anlamında el hareketi yapıyor ama Undertaker yürürken Vader ona arkadan saldırıyor. İkili bir süre yumruklaşıyor. Sid o sırada ringin dışına çıkıp Undertaker ile yüz yüze geliyor. Boyları neredeyse aynı. Vader yerden kalkıp Undertaker’i bir kez daha itiyor. Undertaker üzerine yürümek istiyor ama hakemler araya giriyor. O sırada HBK iplerden zıplayarak Sid’in üzerine uçuyor. İkili yumruklaşırken hakemler gelip ayırıyor.

YlYPvE.gif

Reklamların ardından tekrar ringe dönüyoruz. Spiker masasında oturan HHH’yi görüyoruz. Ardından sıradaki maç için ilk olarak Jerry Lawler geliyor. Gecenin başında olanları tekrar hatırlıyoruz.

Singles Match
Goldust vs Jerry Lawler

Tekrar ringe dönüyoruz. Ringe döndüğümüzde maç çoktan başlamış. Goldust, Lawler’i yumruklayıp ringin dışına çıkıyor. Spiker masasındaki HHH’nin yanına gidiyor ama Lawler ona arkadan saldırıp yumrukluyor. Ringe sokup iplere atıyor ve dirsek darbesi ile yere seriyor. Ardından köşeden diziyle kafasına atlıyor. Kafasını tuttuğu gibi iplerde kilide alıyor. Goldust toparlanıyor ve Lawler’i yumruklayıp kafasını iplerde sıkıştırıyor. Kaldırı iplere atıyor ve big clothesline geliyor. Yumruğu ile yüzüne atlıyor. Lawler köşeye geçip Goldust’un kafasını köşeye vuruyor. HHH o sırada kenarda pro içen Marlena’yı kucaklayıp arka alana gitmeye çalışıyor. Wildman Marc Mero o sırada karşısında gözüküyor. HHH, Marlena’yı onun kucağına atıyor. Goldust hemen ringden çıkıp üzerine koşuyor ama HHH onu Wildman’ın üzerine itiyor ve Goldust, Marlena’nın üzerine düşüyor. HHH, Goldust’u ard arda tekmeliyor. Kaldırıp barikatlara atıyor. Ardından Mero’ya saldırıyor. HHH, Goldust’u biraz daha tekmeleyip arka alana gönderiliyor. Marlena yerde yatarken şoumuz sonlanıyor.

Ambrose Section

#BritishStrongStyle
Konular
123
Pete Dunne
Eskiler güzeldir. Eline sağlık. SCSA, HBK, Hunter... Efsane dolu.