Fantastik edebiyat evrenin televizyona uyarlama sovundan bahsediyoruz. Tabii ki olur. Yonetmenin, dagitimci kanalin ve senaryoyu televizyona uygun hale getiren isimlerin kararidir. Eger elfin siyahi olmasindan rahatsizsaniz izlemeyin yani, bir insana bu durum neden rahatsizlik verir ben anlamiyorum. Amazon da benim dizimi izleyin diye kimsenin kafasina silah dayamiyor. Benim icin kurgu, senaryo, oyunculuklar ve goruntu yonetmenligi iyi oldugu surece karakterlerin dini, rengi, dili ve milliyeti onemsiz. Degerlendirmeleri buna gore yapmakta fayda var. Ozellikle Turkiye'de ekmegi neredeyse 5 TL'ye alan halk buna sesini cikaracagi yere oturdu su bu siyahi diye internet ortaminda isyan ediyor.
@The Main Event Konustu anti-vaxxer. Evet sjw. Nasil ele gecirdilerse artik dunyayi ABD'de hic baskan olmamasi gereken bir insan ustelik "sjw" kadin bir adayi yenerek 4 sene ulkeyi birbirine katti, Birlesik Krallik keza ayni sekilde. Macaristan, Belarus, Polonya gibi ulkelere deginmiyorum bile. Birkac ay once Cinli bir tenisciyi Cin Komunist Partisi devlet eliyle taciz edip ortadan kaldirmaya calisti. Sporda ya da sanatta taciz olaylarina hicbir ceza verilmemesi vs.vs. ornekler uzar. Neyse siz boyle devam edin, sjw karsiti son kaleler Rusya ve Cin cok onemser sizin haklarinizi.
SJW diye histeri krizi yasadiginiz seyler: escinsellerin hak kazanmasi, birkac azinlik adayin Oscar'i kazanmasi(ki neredeyse hepsi de hakli sekilde soke soke kazandi bu odulleri) ve escinsel sahnelerin sanatta artmasi. Goren de savas falan cikariyorlar zannedecek. Savas cikaranin da pesinden kral diye gidiyorsunuz.
Ayrica son olarak LOTR gibi kurgusal degil de gercek ve tarihsel olaylarin anlatildigi durumlarda endiselendiginiz gibi azinlik karakterler kullanilmaz merak etmeyin. Lincoln filmi 2012'de cikti. Abraham Lincoln'u bir beyaz olan Daniel Day-Lewis canlandirdi. 2008 yapimli Frost/Nixon filmi keza ayni sekilde tarihsel anlatiya uygundu. 1991, JFK filmi keza uygundu. Lyndon B. Johnson'u anlatan All the Way filmi keza uygundu. Bu filmlerin hepsi "sjwlarin dunyayi ele gecirdigi" donemde cekildi.