Siyahi Elf Olur Mu?

Konular
89
-
-
Aslında bir soru ile bu sorun çözülebilir.

Mustafa Kemal Atatürk hakkında film çekilecek ve seçmelerde bir siyahi ve bir Endonezyalı Atatürk rolü için yarışacak. Hangisini seçerdiniz?

A-Siyahi
B-Endonezyalı
C- Sarı saçlı mavi gözlüme,heykel gibi olan adama layık gördüğünüz tiplere bak... puuu size! Allah'ın politik doğrucuları sizi defolun gidin buradan!

Cevabınız c şıkkı ise tebrikler! Doğru cevap verdiniz. Ama SJW tarafından kara listeye alındınız. Linçten ölürseniz pamuklar müessesemizden. :)

Mr. Bean

ölümlü
Konular
747
Undertaker
Vince McMahon
Aslında bir soru ile bu sorun çözülebilir.

Mustafa Kemal Atatürk hakkında film çekilecek ve seçmelerde bir siyahi ve bir Endonezyalı Atatürk rolü için yarışacak. Hangisini seçerdiniz?

A-Siyahi
B-Endonezyalı
C- Sarı saçlı mavi gözlüme,heykel gibi olan adama layık gördüğünüz tiplere bak... puuu size! Allah'ın politik doğrucuları sizi defolun gidin buradan!

Cevabınız c şıkkı ise tebrikler! Doğru cevap verdiniz. Ama SJW tarafından kara listeye alındınız. Linçten ölürseniz pamuklar müessesemizden. :)
Kurgusal bir eserin uyarlaması ile biyografik film aynı kefeye koyulamaz. Klasikleşmiş bir eserin ırzına geçilmesi mantıksız her halükarda ama örnek alakalı değil.

Konular
89
-
-
Kurgusal bir eserin uyarlaması ile biyografik film aynı kefeye koyulamaz. Klasikleşmiş bir eserin ırzına geçilmesi mantıksız her halükarda ama örnek alakalı değil.
Haklısınız ama ben yazdıklarımda olayı kurgu veya biyografi olarak keskin bir ayrımla düşünmemiştim.Bayağı barzo gibi yazmıştım bu mesajı. Özür dilerim sizden.

Mr. Bean

ölümlü
Konular
747
Undertaker
Vince McMahon
Haklısınız ama ben yazdıklarımda olayı kurgu veya biyografi olarak keskin bir ayrımla düşünmemiştim.Bayağı barzo gibi yazmıştım bu mesajı. Özür dilerim sizden.
Estağfurullah ne demek. Olayın sıcaklığı ile olur öyle şeyler Mengus bey.

Mr. Bean

ölümlü
Konular
747
Undertaker
Vince McMahon
Zerre umrumda değil, Orta Dünyayı sevmem, diziyi de izlemeyeceğim. Çizgi romanlarda beyaz tenli olan Nick Fury'i Marvel Sinematik Evreninde Samuel Jackson oynadı çok da güzel oldu. Fakat Batman gibi klasik ve ultra popüler bir karakterin aslının değiştirilmesi ve bunun paralel evren hikayesi şeklinde değil de canon hikaye olarak sunulması beni tilt eder.

Homeless dizisinde eşcinsel ilişki yaşayan karakterleri, dizinin Türk uyarlamasında kaldırıp eşcinsel karakteri evli bir kadınla ilişkisi olan birisi şeklinde değiştirmişlerdi. Yani evli bir kadınla ilişki yaşamak eşcinsellikten daha ahlaksız bir durum ya da direkt eşcinsellik ahlaksızlıkmış gibi. Bu sakat bir düşünce. Buna da karşı çıkmıştım, neyse ki hala da o paylaşımlarım duruyor. Objektif olmak, adil olmak, eleştirel düşünmek ve duruş sahibi olmak bunu gerektiriyor. Duruş olarak da linç kültürüne, sansüre ve dayatmalara karşıyım. Böyle de devam edecek.
Tolkien bugün yazsaydı o da Afro Amerikalı Elf yazardı.
Bu tarz varsayımlarla kesin formüller vermek ne kadar saçma bir olay ya. Neyin açıklaması oluyor bu? Tolkien bu evreni bugün yaratmadı. E haliyle üstüne konuşulacak bir durum da yok. Afro Amerikalı karakterle dolu yeni kurgusal evrenler inşaa edin ben keyifle izlerim/okurum. Ayrıca bu dizilerde/filmlerde nedense siyahi denilen karakterler Adanalı bir gençten daha açık tenli oluyor.

Ezilmişliğin ve azınlık olmanın geliştirdiği bir savunma refleksi olsa gerek. O yüzden kızmıyorum, üzülüyorum artık bu insanlara. Homofobik bir dayıdan çok farklı olmadığını, insanlara top tekerlek diye hakaret etmekle çişhet diye saçma sıfatlar takmak arasında da bir fark olmadığını görür umarım.
Fantastik edebiyat evrenin televizyona uyarlama sovundan bahsediyoruz. Tabii ki olur. Yonetmenin, dagitimci kanalin ve senaryoyu televizyona uygun hale getiren isimlerin kararidir. Eger elfin siyahi olmasindan rahatsizsaniz izlemeyin yani, bir insana bu durum neden rahatsizlik verir ben anlamiyorum. Amazon da benim dizimi izleyin diye kimsenin kafasina silah dayamiyor. Benim icin kurgu, senaryo, oyunculuklar ve goruntu yonetmenligi iyi oldugu surece karakterlerin dini, rengi, dili ve milliyeti onemsiz. Degerlendirmeleri buna gore yapmakta fayda var. Ozellikle Turkiye'de ekmegi neredeyse 5 TL'ye alan halk buna sesini cikaracagi yere oturdu su bu siyahi diye internet ortaminda isyan ediyor.

@The Main Event Konustu anti-vaxxer. Evet sjw. Nasil ele gecirdilerse artik dunyayi ABD'de hic baskan olmamasi gereken bir insan ustelik "sjw" kadin bir adayi yenerek 4 sene ulkeyi birbirine katti, Birlesik Krallik keza ayni sekilde. Macaristan, Belarus, Polonya gibi ulkelere deginmiyorum bile. Birkac ay once Cinli bir tenisciyi Cin Komunist Partisi devlet eliyle taciz edip ortadan kaldirmaya calisti. Sporda ya da sanatta taciz olaylarina hicbir ceza verilmemesi vs.vs. ornekler uzar. Neyse siz boyle devam edin, sjw karsiti son kaleler Rusya ve Cin cok onemser sizin haklarinizi.

SJW diye histeri krizi yasadiginiz seyler: escinsellerin hak kazanmasi, birkac azinlik adayin Oscar'i kazanmasi(ki neredeyse hepsi de hakli sekilde soke soke kazandi bu odulleri) ve escinsel sahnelerin sanatta artmasi. Goren de savas falan cikariyorlar zannedecek. Savas cikaranin da pesinden kral diye gidiyorsunuz.

Ayrica son olarak LOTR gibi kurgusal degil de gercek ve tarihsel olaylarin anlatildigi durumlarda endiselendiginiz gibi azinlik karakterler kullanilmaz merak etmeyin. Lincoln filmi 2012'de cikti. Abraham Lincoln'u bir beyaz olan Daniel Day-Lewis canlandirdi. 2008 yapimli Frost/Nixon filmi keza ayni sekilde tarihsel anlatiya uygundu. 1991, JFK filmi keza uygundu. Lyndon B. Johnson'u anlatan All the Way filmi keza uygundu. Bu filmlerin hepsi "sjwlarin dunyayi ele gecirdigi" donemde cekildi.
Sadece LOTR özelinde değerlendirmemek lazım bu olayı. Bu mesele bence ilerici geçinen, aydın olduğunu düşünen insanların da aslında yobaz olarak nitelendirdikleri zümreyle aynı ilkel temelden beslendiğini gösteriyor dünya genelinde. Yıllardır sıkıntısını çektiğimiz din, milliyet, mezhep dayatmalarından farklı bir yanı yok bunun. Demokrasi adı altında yine dayatma yapılıyor. Nasıl düşüneceğimize, ne söyleyeceğimize karışılıyor ve buna göre kalıplara sokmaya çalışıyorlar bizi. Bu olay, kadın zenci James Bond vs. bunlar da bu dayatmaların küçük bir tezahürü işte. Bu eşitlik zırvalığı bilimsel çalışmaları bile engeller hale geldi. Orta Çağ Avrupasında nasıl Hrıstiyanlığa aykırı bir bilimsel çalışma yapamıyorsan şimdi de azınlık haklarıyla ilgili en ufak bir bilimsel makale bile yazdırmıyorlar sana. Tabuların adı değişiyor sadece.

Caligula'ya yazmıştım başka konuda buraya da atayım. Söylediklerinin bazılarına katılıyorum. Ama bu tartışılan ideoloji öyle pek insancıl bir ideoloji değil. Aynı dayatma, aynı arkaik ritüeller, aynı linç kültürü, aynı bağnazlık. Henüz fiziksel şiddete ve teröre dönüşmediği için daha masum geliyor sadece.

Konuyu ciddiye almamıştım da gollük paslar atılmış tutamadım kendimi. Hayırlı forumlar.

Mr Perfection

The Standart
Konular
2,740
Ezilmişliğin ve azınlık olmanın geliştirdiği bir savunma refleksi olsa gerek. O yüzden kızmıyorum, üzülüyorum artık bu insanlara. Homofobik bir dayıdan çok farklı olmadığını, insanlara top tekerlek diye hakaret etmekle çişhet diye saçma sıfatlar takmak arasında da bir fark olmadığını görür umarım.

Dostum ne çişi ya :D Cishet, hakaret için kullanılan bir kelime değil. Cisgay gibi. Cinsiyet kimliği.

Mr. Bean

ölümlü
Konular
747
Undertaker
Vince McMahon
Dostum ne çişi ya :D Cishet, hakaret için kullanılan bir kelime değil. Cisgay gibi. Cinsiyet kimliği.

Bilgilendirme için teşekkürler dostum. Bu açıklama malesef bu paylaşımdaki kullanımı ayrıştırıcı olmaktan çıkarmıyor. Bir uyarlamada aryan ırka siyahi karakter eklendi diye cıngar koparanlar otomatik heteroseksüel erkekler mi oluyor? Bir biseksüel bu durumdan rahatsızlık duyamaz mı mesela? Ayrıca heteroseksüel, homoseksüel tabirlerinin yerine bir anda böyle bir kelimenin lügatımıza eklenmesinin özel bir sebebi var mı acaba? Yaygın kullanımın bir anda değişmesine yetişemedim cahil kaldım. Sakat>Özürlü>Engelli>Özel İnsan tarzı bir evrim mi gerçekleşti. Bu konuda da bilgilendirirsen mutmain olurum.